Oglasila se Goca Šaulić: “Kao porodica se više nećemo pojavljivati na tim ročištima, jer je jako stresno”

goca saulic e1640302426844

Poslije tri godine od saobraćajne nezgode u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, održano je suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu.
Alsin je dobio tri godine i 3 mjeseca zatvora, a udovica Šabana Šaulića, Gordana Šaulić u jutarnjem programu jedne televizije progovorila o bolnoj temi.


– Faktički će biti tri godine, jer je već tri mjeseca bio u istražnom zatvoru. Da je bila obrnuta situacija, bilo bi drugačije. Tri godine čekanja i mučenja, agonija koja je trajala, susret sa tom osobom… Imao je drogu i alkohol u krvi, a ne vožnja iz nehata. Ne bih voljela da ništa ružno kažem. Bila je mala prostorija, ušao je čovjek sa kapuljačom, sa maskom, držao je knjigu ispred lica, trudila sam da ga ne gledam, nisam željela taj lik da zapamtim. On je priznao krivicu, vozio je 160 na sat, a bilo je dozvoljeno 80. Toliko je sramno. Nama ta kazna ništa ne znači, ali on tri godine šeta, pije, jede, normalno živi, dok ova dva čovjeka nisu tu – rekla je Goca i dodala:

– Kao prodica se više nećemo pojavljivati na tim ročištima, jer je jako stresno. Šta ćemo dobiti ne znamo, ali ćemo pokušati da ta pravda bude koliko toliko zadovoljena. Mora da se zna da se sudilo njemačkom državljaninu, a oni su dva stranca. Mi sa našim bolom nastavljamo dalje. Stojadinović je izuzetno teško i psihički, čovjek je ostao invalid – dodala je Gordana.
Šabnova supruga ispričala je koliko joj nedostaje svakog dana.

– Nedostaje mi svaki dan. Nedostaju mi razgovori. Dobili smo praunuka. On je dio nas, uvijek se pitamo šta bi rekao tata. Idemo dalje. Luka ga je zvao dekara, imali su poseban odnos. Unuke ga pamte, često ga spominju. Bio je najsretniji sa njima. Mladost je bila takva da je malo vremena provodio sa djecom, pa se posvetio unucima – priznala je ona.
(express/alo)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE