Oglasila se majka Benjamina Hasanovića, jednog od uhapšenih na Ilidži: Nije on kriv

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Među uhapšenim osobama koji su osumnjičeni za napad na grupu Beograđana na Ilidži je i Benjamin Hasanović, sin Eneida Hasanovića, šefa Odsjeka za saradnju sa EUROPOL-om i INTERPOL-om u Federalnoj upravi policije, ranije je objavio portal “Avaza”.

Osim, toga, amidža uhapšenom Benjaminu Hasanoviću je Migdad Hasanović (SDA), trenutni vršilac dužnosti načelnika Vogošća, koji će obavljati funkciju do izbora, obzirom da je Edin Smajić prihvatio funkciju u Parlamentu Federacije.

Povodom svega na Facebooku se oglasila majka Benjamina Hasanovića.

– Da, ja sam majka Benjamina Hasanovića, rođenog 2001.godine u Sarajevu, u Centru. Ja ne želim da ovo bude moj subjektivni stav, samo želim da se zna da je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Bio je na Ilidži

Da, bio je na Ilidži. Da, bio je u hotelu gdje se desio incident…, ali isto tako video nadzor je pokazao da je izašao prije incidenta, upozorio zaštitara da bi mogao da ima problem u sali i izašao sa naplatne rampe u vrijeme prije incidenta – piše Benjaminova majka.

Navodi kako on nikada nije bio učesnik tučnjave, da nema prekršaja i da ima čist dosije.

Kako piše, Benjamin je završio osnovnu i srednju školu bez incidenta, student je fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nosioc je crnog pojasa u džudu, trener je djece, a nema nijedne mrlje u svojoj sportskoj karijeri.

Objava majke Benjamina Hasanovića na Facebooku - Avaz
Objava majke Benjamina Hasanovića na Facebooku. Screenshot

– Da, Benjamin Hasanović je vjerni, odani i vatreni navijač FK Sarajeva i pristalica Hordi Zla.

Rođen, odrastao, živi u normalnoj, zdravoj, socijalizovanoj porodici.

Da, ja sam njegova majka koja časno i pošteno obavljam svoj posao, stomatološka sestra.

Odgojen u kući u kojoj se drži do vjere

Njegov otac jeste uposlenik FUP-a, 26 godina, časno i pošteno bez mrlje u svojoj karijeri obavlja svoj posao.

Roditelji smo još jednog djeteta koje ovo sve prolazi, preživljava.

Benjamin Hasanović je brat koji nikad se nije posvađao, a kamo li potukao sa svojom sestrom. Benjamin Hasanović je naš sin, brat, bratić, unuk, rođak, prijatelj, trener…

Benjamin Hasanović je odgojen u kući gdje se drži do vjere.

Mi smo Bošnjaci, muslimani koji žive u vjeri i odanosti jednom Bogu, Allahu dž.š., ali isto tako poštujemo i sve druge vjere i obilježavao sve praznike sa našim prijateljima. Imamo Anu u Beogradu čija vrata su 24 sata otvorena za moju porodicu. Moja Danijela je sestra i u dobru i u zlu.

Istina će izaći na vidjelo

U ovom trenutku ne želim da eksponiram i nabrajam sve naše prijatelje, oni se prepoznaju.

Samo želim da svi oni koji pišu, komentarišu, prozivaju, blate, žele da pitaju, a nemaju petlje za to, znaju da im stojimo na raspolaganju.

Kad sve ovo prođe, a proći će akobogda, istina će izaći na svjetlo dana, samo molim dragog Boga da nam da snage i pameti da sve ovo izdržimo i predeveramo.

Da, mi smo roditelji Benjamina Hasanović, preživjeli rat, preživit ćemo i ovo. Nemamo nikom i ni za šta da se izvinjavamo. Na koljena padamo samo pred Bogom, čista obraza i čiste savjesti – poručila je majka Benjamina Hasanovića.

Avaz