OGLASILA SE MAJKA POVRIJEĐENOG DJEČAKA A.A. (17): Naš sin još uvijek ne može da govori

“Sve ovo nas je kao porodicu izuzetno i pogodilo i iznenadilo jer moja djeca od prvog dana idu u školu sa srpskom djecom i nikad nisu imala nekih problema na nacionalnoj osnovi. Ne bih voljela da neko u javnosti, potencira nacionalnu pripadnost kao uzrok ovog događaja, a da nema dokaze za to”.

“Naš sin je za sada dobro, koliko može biti dobro nakon ovakve operacije. Ustaje, a obzirom na težinu i karakter operacije, ne može još da govori.

Inače, stalno komuniciramo porukama. Kaže nam da ljekari u Bijeljini o njemu brinu na najbolji način.

Sutra poslijepodne otići ćemo mu ponovo u posjetu”, kazala nam je Larisa Avdić iz Nove Kasabe, majka sedamnaestogodišnjeg dječaka A. A., koji je prije tri dana teško povrijeđen od udarca njegovog školskog druga na igralištu škole “Milutin Milanković” u Milićima čiji je, inače, učenik.

Roditelji ovog dječaka, Zaim i Larisa Avdić, u Novu Kasabu su se vratili 2002. godine gdje su izrodili četvoro djece.

Uglavnom, kažu, žive od poljoprivrede i do sada nisu imali nikakvih problema kad je u pitanju odnos sa komšijama srpske nacionalnosti.

“Sve ovo nas je kao porodicu izuzetno i pogodilo i iznenadilo jer moja djeca od prvog dana idu u školu sa srpskom djecom i nikad nisu imala nekih problema na nacionalnoj osnovi.

Ne bih voljela da neko u javnosti, potencira nacionalnu pripadnost kao uzrok ovog događaja, a da nema dokaze za to.

To što se mom sinu dogodilo dan nakon što je proslavio svoj 17. rođendan, ne bih ni jednoj majci poželjela, koje god da je vjere i nacije.

Zvala me je majka dječaka koji je udario mog sina, nije ni njoj svejedno, rekla mi je”, kaže u razgovoru za Politicki.ba Larisa Avdić.Svaki dan, navodi naša sagovornica, telefonom je kontaktira profesorica koja je razredni starješina njenog sina raspitujući se za njegovo zdravlje.

Doduše, niti direktor, niti pedagog škole u kojoj se incident dogodio do sada, kaže, nisu našli za shodno da kontaktiraju njenu porodicu “ako ništa, da upitaju kako je dijete”, veli.

“Niti ja, niti moj suprug ne želimo da od ovog bilo ko pravi međunacionalni skandal, a što neki mediji već pokušavaju.

Naravno, ako je moje dijete napadnuto zato što je druge vjere i nacije, onda ćemo mi, roditelji, upotrijebiti sva zakonom dozvoljena sredstva da to istjeramo na čistac.

Ali dok nadležni organi ne kažu svoje, mi nećemo o tome suditi zašto je nešto bilo i kako je bilo”, kaže ova, izuzetno razborita i sabrana majka.

Porodica Avdić se zahvaljuje svima koji su ih ovih dana kontaktirali i posjetili, raspitujući se za zdravlje njihovog sina.

Sutra (ponedjeljak op.a.), prije podne, kako nam je kazala Larisa Avdić, ona i suprug su pozvani na sastanak u školu koju pohađa njihov sin, kome će, kako im je javljeno prisustvovati rukovodstvo škole, kao i pripadnici policije koji se bave ovim slučajem

Crna hronika