Oglasila se nastavnica koja je ošamarila dijete: Ovo je njeno objašnjenje

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nastavnica engleskog jezika Lucija Dimitrijević (46) iz Velikog Gradišta, koja se tereti da je u prostorijama vrtića 3. februara ošamarila predškolca (6), kaže za “Kurir” da joj je žao što je došlo do incidenta i objasnila šta je prethodilo tome.

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu vodi istragu, a nastavnica je osumnjičenae da je počinila krivično djelo zlostavljanje i mučenje.

“Ovaj posao radim 20 godina i ovako nešto mi se nikad nije dogodilo! Toj dječici, tačnije njima petoro, držim engleski jezik jednom nedjeljno, i to 45 minuta, a tog dana se desio niz događaja”, kaže nastavnica, dodajući:

“Tokom časa dva dječaka, od kojih je jedan onaj kog sam slučajno udarila, sve vrijeme su se šutirala, gurala, udarala, pa su čak i skakala jedan drugom po glavi”.

Ona objašnjava da je morala da reaguje.

“Dječake sam poslala kod vaspitačice kako bi ih ona smirila, ali molili su je da se vrate uz izgovor da mnogo vole engleski. Međutim, nisu se smirili na času. Dječak kog sam slučajno udarila je cijelim tijelom skakao po dječaku koji je sjedio pored njega, lijevim obrazom se trljao o to dijete, koje je počelo da jauče. Uzela sam ga i postavila do sebe”, dodaje ona, prenosi “Kurir“.

ČITAJ JOŠ:  Nastavnica ošamarila dječaka u vrtiću

Dimitrijevićeva tvrdi da je nakon toga uslijedio incident.

“On me je u jednom trenutku iz nepoznatog razloga ubo bojicom u oko! U trenutku sam oslijepela i uplašila se, pa sam u šoku refleksno, u samoodbrani, reagovala i udarila ga! Pribrala sam se, ali i dalje nisam vidjela na to oko… Uzela sam dječaka za ruku i povela ga kod vaspitačice. Nije plakao, vidjelo se da se uplašio i da čeka kaznu za ono što je uradio”, kaže ona.

Rekla je vaspitačici: “Ja ću bez oka ostati, zovi oca djeteta da ispričam šta se desilo”.

ČITAJ JOŠ:  Oprema za uzgoj marihuane donirana srednjoj školi za praktičnu nastavu učenika

“Vaspitačica se uplašila kad je vidjela dječaka, ali ja nisam sigurna da li sam mu nanijela toliko crvenilo šamarom ili je to bilo od prethodnog trljanja i udaranja s dječakom”, kaže nastavnica.

Dječak je, kaže, sve vrijeme čekao oca bez reakcije.

“Otac je došao potpuno smiren i dijete je počelo da plače kada ga je vidjelo, a on mu se obratio: ‘Šta ćemo da radimo, napravio si problem i meni i nastavnici?’. Potom je uzeo mobilni i počeo da slika dijete uz obrazloženje da to šalje supruzi. Rekao mi je: ‘Imaš sreće što moja žena nije došla, vidjela bi šta bi ti ona uradila!’. Nije mi dozvoljavao da mu objasnim kako je došlo do šamara”, priča dalje ona.

“Kurir” je pokušao da stupi u kontakt s direktorkom vrtića, ali na broj koji su dobili od radnika vrtića niko se nije javljao.

Stupili su u kontakt s majkom dječaka koji je pretrpio navodno zlostavljanje i mučenje, a ona je rekla da su u inostranstvu i da mogu da se čuju kada dođu u Srbiju.

ČITAJ JOŠ:  Nastavnica ošamarila dječaka u vrtiću

Nastavnica se pita: Otkud jako crvenilo poslije nekoliko sati?

Nastavnica kaže da je pozvala direktorku vrtića da joj objasni šta se dogodilo, ali ona je već bila obaviještena o incidentu.

Potom je otišla u policiju i do detalja, kaže, sve ispričala. Dodaje da joj je skočio pritisak i da je dobila šećer od stresa.

“Pet dana sam bila onesposobljena za rad, nisam mogla da ustanem iz kreveta, a ljekar mi je rekao da sam dobro prošla i da je sva sreća što nisam ostala bez oka”, kaže Dimitrijevićeva i dodaje da joj je veoma sumnjivo kako je djetetu bilo jako crvenilo na licu, kakvo nije bilo poslije udarca, i to nekoliko sati kasnije, kada ga je otac doveo u Dom zdravlja Veliko Gradište, te da od nadležnih očekuje da sve ispitaju.

GODISNJICA
MARKETING