Portal 072info

OGLASILA SE NASTAVNICA KOJA JE RASPLAMSALA ĐAČKE STRASTI: “Kada sam postavila slike na Fejs, još sam bila…”

Profesorica biologije i ekologije u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić“ u Vranju Maja Mihajlović (27) smatra da objavljivanjem golišavih slika koje su privukle veliku pažnju javnosti nije prekršila kodeks ponašanja i oblačenja u školi.

“Nisam pogriješila što sam neke slike postavila na Fejsbuk profil još 2010. godine, dok sam studirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu”, izjavila je.

Kaže da želi da što prije stavi tačku na priču o golišavim fotografijama na njenom Fejsbuk profilu, zbog kojih se u jednom trenutku usijao internet.

Sporne fotografije je zaključala, a neke i definitivno uklonila sa svog profila.

Zgodna, vedra i raspoložena profesorica ne odaje znake zbunjenosti, utučenosti ni ogorčenja zbog provlačenja kroz medije i lajkovanja njenih slobodnijih fotosa.

– Kada sam postavila slike na društvenu mrežu, još sam bila student i nigdje nisam radila. Jedino nisam znala da su moje privatne slike dostupne svim korisnicima te društvene mreže. Ne mogu da vjerujem da se neko bavi tuđim životima – kaže Maja Mihajlović.

2014-12-16_101915

Kaže da je srećna što je podržavaju roditelji, đaci i uprava škole i da je ”sigurna da ova čudna i neosnovana priča nije potekla od učenika, već od nekoga ko je neostvaren i bavi se tuđim sudbinama”.

– Nisam udata i nikakav povod za tako nešto nikome nisam dala. Nikome se nisam zamjerila. Svakodnevno su me zvali drugovi, poznanici, prijatelji, rodbina. Bodrili su me i podržavali. Svi su zatečeni – priča profesorica, koja se svakodnevno u 11 odjeljenja druži sa 300 učenika.

Direktor Saša Ivković potvrdio je da je škola pružila punu podršku mladoj profesorici koja se zbog nekih bolesnih umova nezaslućeno našla na stubu srama. On smatra da mjesta za pokretanje disciplinskog postupka protiv Maje Mihajlović, o kojoj u školi govore samo biranim riječima. Ni prosvjetna inspekcija neće reagirati jer profesorica nije prekršila nikakve norme morala i civilizovanog ponašanja.

cazin.net

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box