Oglasila se porodica dječaka koji je ubio deset osoba u školi u Beogradu

03, May, 2023, Belgrade - A student of the seventh grade of the Elementary School "Vladislav Ribnikar" is suspected to have fired a pistol at the security guard, the teacher and the students this morning. VIDEO: A.M./ATAImages. 03, maj, 2023, Beograd
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Porodica Kecmanović uputila je saučešće svim porodicama žrtava pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, koju je počinio njihov maloljetni sin K.K. (13), a tokom koje je stradalo deset osoba.

Saučešće su uputili 20 dana nakon počinjenog masakra.

“Tog 3. maja zavladala je vječna tišina u kojoj, nijemi od neizlječivog bola i tuge, svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim djetetom i za Draganom koji je djecu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Vječno u tuzi”, saopštila je porodica dječaka putem advokata.

Podsjetimo, dječak K. K. upao je 3. maja u školu „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i na licu mjesta ubio osam učenika i domara škole. Tada je još šestoro njih ranjeno. Prije nekoliko dana povredama je podleglo još jedno dijete, te je u masakru stradalo deset osoba.

Kobnog dana dječak je pucao iz očevog pištolja, a potom pozvao policiju i prijavio šta je uradio.