Oglasila se Sebija Izetbegović nakon optužbi Muriza Memića: Postupila sam po naredbi Tužilaštva, imaju sve nalaze

s 14

Portal sarajevskog Oslobođenja objavio je reakciju Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a, nakon gostovanja Muriza Memića na televiziji Face.

Memić je između ostalog kazao da će Sebija Izetbegović i Enra Suljić morati objasniti kako je umro njegov sin Dženan, te nekoliko puta spomenuo da je Izetbegović učestvovala u odabiru timova koji su navodno vještačili psihičko stanje (amneziju) Alise Mutap, djevojke Dženana Memića koja je u noći kada je nastradao bila sa njim.

Tim povodom prof. dr. Sebija Izetbegović je kazala sljedeće:

– Istina je da u KCUS rade vještaci koje određuje Tužilaštvo. Tužilaštvo obično i imenuje vještake, a mi o tome i ne budemo obaviješteni. Jedino vještaci zatraže izlazak s posla po osnovu poziva za vještačenje. Koliko se sjećam, a provjerit ću sve u ponedjeljak tačno, dva tima vjesštaka su radila na tom vještačenju (po troje) njihova imena možete naći na Google-u.

Nakon ta dva vještačenja je Tužilaštvo meni, kao odgovornoj osobi KCUS, izdalo naredbu da formiram treći tim stručnjaka iz KCUS za ponovno vještačenje stranke i ja sam odmah dala imena tri šefa klinika: neurologije, prof. dr. Jasminka Đelilović Vranić, prof. dr. Kemal Dizdarević neurohirurgije, prof. dr. Sandra Vegar Zubović radiologije.

Nalaz vještačenja je urađen i odmah upućen Tužilaštvu. To je istina. Tužilaštvo bi moralo imati sve nalaze i sve procedure egzaktno evidentirane kao i imena vještaka. Nisam ovlaštena niti je moj posao vještačenje a ni tumačenje nalaza. Svi vještaci su određeni i njihova imena su zvanično objavljena. Po naredbi Tužilaštva dužna sam postupiti i tako sam i učinila u cilju izvršavanja obaveze odgovornog lica – kazala je Izetbegović.

IZVORAvaz
Prethodni članakPar se vjenčao pod vodom
Sljedeći članakUhapšena petorica razbojnika: Pljačkali sportske kladionice