Said Hasanovic oktobar2021 FB
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 4, 2021 @ 11:15
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Dvadesetogodišnji Said Hasanović iz Konjević Polja jučer je preminuo.

Ovaj mladić iz Jelaha, mjesna zajednica Konjević Polje, preminuo je na školovanju u Turskoj.

Bio je na Vojnoj akademiji u Ankari.

Ovim tragičnim povodom danas su se oglasili i iz Ministarstva odbrane BiH:

“S velikom tugom i boli saopštavamo da je dana, 3. oktobra 2021. godine, od posljedica srčanog udara, preminuo kadet Oružanih snaga BiH, student prve godine Vojne akademije u Ankari, Said Hasanović (2001).

Kadet Hasanović će ostati upamćen kao izuzetno dobar kadet, dobar drug i prijatelj.

Ovim putem, Ministarstvo odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na čelu s ministrom Sifetom Podžićem, izražava svoje najdublje saučešće porodici preminulog kadeta.”

Samo nekoliko mjeseci ranije, lokalni mediji su objavili priču o ovom mladiću kako je uspješan i da nije zaboravio svoje drugove i Podrinje.

Nakon završene srednje škole u Srebrenici, školovanje je nastavio u Turskoj u Vojnoj akademiji. Ima još dva brata. Prije nekoliko godina ostali su bez oca. Školuje ih podrinjska heroina, majka Hava. Said je s braćom osnovnu školu završio u Edukativnom centru u Novoj Kasabi a srednju u Srebrenici.

U Srebrenici svoje dane provodio je u Internatu MFS – EMMAUSA, a onda uspio radom i zalaganjem da nastavi školovanje u Turskoj, kao kadet u okviru Oružanih snaga BiH.

“Ono što posebno krasi ovog mladića je da nije zaboravio svoje drugove iz Internata, nije zaboravio svoje Podrinje. Za svu djecu koja trenutno se nalaze u Internatu u Potočarima osigurao je jedan predivan ručak – roštilj i zakusku, odrekavši se dijela novca od svoje školarine.

Insan prije svega. Svoj zavičaj, svoj narod, svoja rodna gruda nikad se ne zaboravljaju”, pisali su o njemu lokalni mediji.

Vrijeme i mjesto dženaze bit će objavljeni naknadno.

LIDER