Oglasili se iz Ministarstva odbrane o smrti Saida Hasanovića

Said Hasanovic oktobar2021 FB
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dvadesetogodišnji Said Hasanović iz Konjević Polja jučer je preminuo.

Ovaj mladić iz Jelaha, mjesna zajednica Konjević Polje, preminuo je na školovanju u Turskoj.

Bio je na Vojnoj akademiji u Ankari.

Ovim tragičnim povodom danas su se oglasili i iz Ministarstva odbrane BiH:

“S velikom tugom i boli saopštavamo da je dana, 3. oktobra 2021. godine, od posljedica srčanog udara, preminuo kadet Oružanih snaga BiH, student prve godine Vojne akademije u Ankari, Said Hasanović (2001).

ČITAJ JOŠ:  OS BiH ubuduće će biti stalno otvorene za nove kandidate

Kadet Hasanović će ostati upamćen kao izuzetno dobar kadet, dobar drug i prijatelj.

Ovim putem, Ministarstvo odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na čelu s ministrom Sifetom Podžićem, izražava svoje najdublje saučešće porodici preminulog kadeta.”

Samo nekoliko mjeseci ranije, lokalni mediji su objavili priču o ovom mladiću kako je uspješan i da nije zaboravio svoje drugove i Podrinje.

Nakon završene srednje škole u Srebrenici, školovanje je nastavio u Turskoj u Vojnoj akademiji. Ima još dva brata. Prije nekoliko godina ostali su bez oca. Školuje ih podrinjska heroina, majka Hava. Said je s braćom osnovnu školu završio u Edukativnom centru u Novoj Kasabi a srednju u Srebrenici.

ČITAJ JOŠ:  Podrška njemačkog Bundeswhera Oružanim snagama Bosne i Hercegovine

U Srebrenici svoje dane provodio je u Internatu MFS – EMMAUSA, a onda uspio radom i zalaganjem da nastavi školovanje u Turskoj, kao kadet u okviru Oružanih snaga BiH.

“Ono što posebno krasi ovog mladića je da nije zaboravio svoje drugove iz Internata, nije zaboravio svoje Podrinje. Za svu djecu koja trenutno se nalaze u Internatu u Potočarima osigurao je jedan predivan ručak – roštilj i zakusku, odrekavši se dijela novca od svoje školarine.

Insan prije svega. Svoj zavičaj, svoj narod, svoja rodna gruda nikad se ne zaboravljaju”, pisali su o njemu lokalni mediji.

ČITAJ JOŠ:  Znate li da Unsko-sanski kanton nema jedan kilometar brze ceste?

Vrijeme i mjesto dženaze bit će objavljeni naknadno.

GODISNJICA
MARKETING