Oglasili se iz Naše stranke nakon informacije da ih je napustilo 60 članova

damir operhal nasastranka

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Općinski odbor Naše stranke Novi Grad napustilo 60 članova, reagovao je Damir Operhal, predsjednik ovog općinskog odbora.

„Radi se o pokušaju subverzije bivšeg predsjednika Općinskog odbora koji je određeni broj ljudi učlanio da bi osigurao sebi izbor na tu poziciju. Nakon što pomenuti nije ostvario svoje namjere, prijetio je da će poslati dopis za ispis članova uže i šire porodice. Među tim ljudima nema nijedno ime koje javnost povezuje s Našom strankom”, navodi Operhal.

Dodaje kako se radilo “o spavačima i voljeli bismo da pošalju zahtjev za iščlanjenjem jer niko se od njih još formalno nije iščlanio”.

“Ono u što smo sigurni jeste da će izborni rezultat pokazati našu snagu i biti pravo mjerilo našeg rada. Pridržavajući se liberalnih principa, Naša stranka smatra da je svaki ulazak u političku organizaciju lična odluka te gleda s negodovanjem na ponašanja poput ovog, tj. da određeni članovi pristupaju nečijim posredstvom, te na isti način odstupaju”, poručio je Damir Operhal.

Podsjećamo, šezdeset članova Naše stranke u Sarajevu danas su napustili ovu političku organizaciju, uputivši zahtjev centrali za isključenje iz članstva, te brisanjem podataka iz baze članstva.

“Razočarani članovi Naše stranke navode da se nisu učlanili u stranku u kojoj je zabranjeno reći šta misliš, gdje se cijeni koliko si poslušan rukovodstvu, gdje ideologija ne postoji već se prilagođava potrebama rukovodstva, gdje nosilac liste u našoj opštini nije bio prisutan na posljednjih 10 sjednica opštinskog Vijeća, iako su ga glasači birali da zastupa njihove interese na istima, gdje se gleda samo lični interes, a ne interes naroda, gdje se poštuju samo poslušni, a ne oni sa stavom”, navodi se u pismu članove ove stranke.

Pismo možete pročitati OVDJE.