Oglasili se iz zeničke agencije: Vozač nije zaspao, evo šta se uistinu dogodilo u Švedskoj

24205DDD 8B94 408D 9FA9 531E918B593F
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Povodom više napisa o tome da je, prisebnošću jednogputnika, u blizini Stockholma u Švedskoj, „izbjegnuta tragedija“ našeg autobusa čiji vozač je zaspao za volanom,obavještavamo o sljedećem:

Najprije potvrđujemo da je u toku vožnje na relaciji između Malmea i Stockholma došlo do kratkotrajnog proklizavanja i blagog zanošenja našeg vozila u uslovima vožnje po izuzetno zaleđenom kolovozu.

Međutim, nije se radilo o autobusu kako se neosnovano izvještava, već je prevoz vršen putničkim kombi vozilom na koji je bila zakačena tzv. furgon prikolica, i u kome se nalazilo samo 5 putnika, pa je upravo zbog malog broja putnika na ovoj relaciji korišteno kombi vozilo umjesto autobusa.

U prikolici je bio smješten prtljag putnika.

Tvrdnje ovog putnika o tome da je vozač zaspao, te da je on preuzeo volan, probudio suvozača koji se tada odmarao, koji je zategao ručnu kočnicu i tako spriječio „tragediju“ očigledno su veoma maštovite i nisu istinite.

Svako ko je ikada upravljao vozilom na zaleđenom kolovozu lako će prepoznati da bi, da je kojim slučajem bilo onako kako tvrdi ovaj putnik, to izvjesno dovelo do destabilizacije vozila i stvorilo pretpostavke za „tragediju“.

Naglašavamo da niko od putnika nije napuštao kombi vozilo, niko nije povrijeđen, ali je tačno da su se putnici uznemirili.

Stvarna istina je da je vozač prisebnošću stabilizovao vozilo, izišao da provjeri ispravnost veze kombija i prikolice i da je, izišavši na potpuno zaleđen kolovoz, pao na poledici.

Obzirom da je ovo bilo stresno i za vozača on nije nastavio vožnju. 

Upravljane vozilom u nastavku putovanja je preuzeo drugi vozač iz posade vozila. 

Odgovorno tvrdimo da nije ostvaren kontakt sa bankinom i na vozilu, kao ni na prikolici nije nastala bilo kakva šteta.

Putnicima se izvinjavamo zbog ove neugodnosti.

BISS-TOURS