Oglasili se Komšić i Džaferović povodom odgađanja vojne vježbe

komšić džaferović
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović tvrde da je opravdana odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, a da su zahtjevi za smjenom ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića “neosnovani i neopravdani”.

“Ova odluka je razumna i opravdana, ako se ima u vidu trenutna pogoršana epidemiološka situacija”, navodi se u zajedničkom saopštenju Komšića i Džaferovića.

Komšić i Džaferović smatraju da je, prema odluci Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, predviđena vojna vježba samo prolongirana i da će biti realizovana u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH kada se za to steknu potrebni uslovi.

Oni tvrde da zahtjevi za smjenom Podžića predstavljaju “neodgovoran izraz politizacije ovog pitanja”, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražio je smjenu Podžića zbog nepoštovanja Ustava BiH, jer je otkazao vojnu vježbu Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke, iako to može da učini samo Predsjedništvo BiH koje je jedino nadležno za vođenje odbrane i spoljne politike.

Dodik je izjavio juče Srni da se Podžić nije ni obratio, niti se konsultovao sa Predsjedništvom BiH.

“Očigledno je da se konsultovao sa Džaferovićem i Komšićem, jer ne mogu da vjerujem da bi on sam smio tako nešto da uradi”, rekao je Dodik.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je juče Srni da je Podžić ovu odluku donio bez konsultacija i saglasnosti sa Predsjedništvom BiH i svojim zamjenicima.

“Takvu odluku je donio na osnovu prijedloga načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senada Mašovića koji je to učinio bez konsultacija sa Zajedničkim štabom Oružanih snaga BiH”, pojasnio je Okolić.

GODISNJICA
MARKETING