s 7
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nije izvršen pretres, već da je samo izuzeta dokumentacija, soapćeno je iz ove ustanove.

– Zbog istinitog informisanja javnosti, KCUS obaviještava da su pripadnici SIPA-e, u sklopu ranije postupka, došli u KCUS da izuzmu dokumentaciju koju nisu izuzeli u prethodnom dolasku. Ne radi se o nikakvom pretresu, niti bilo čemu sličnom- saopćili su iz KCUS-a.

Kako je potvrđeno za “Avaz” iz Tužilaštva KS, inspektori Državne agencija za istrage i zaštitu vrše pretrese na KCUS-u po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, a sve zbog navoda koji se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih dijela.

Pretresi se dovode u vezu s teškim krivičnim dijelima protiv zdravlja ljudi, kao i krivičnim djelom nesavjesnog liječnje, ali i zloupotrebe položaja.

Kako “Avaz” saznaje, SIPA postupa po krivičnoj prijavi Damira Koldže, advokata porodice Palić. On je 11. juna Tužilaštvu Kantona Sarajevo predao krivičnu prijavu protiv direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović i ostalih.

Još početkom aprila supruga Seada Palića Mirela Palić u ispovijesti za „Avaz“ najavila je da će tužiti KCUS i odgovorne osobe zbog nemara u liječenju.