Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji: Pretresi i u Zenici, predmet bolnica i teretana u Crkvicama

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji: Pretresi i u Zenici, predmet bolnica i teretana u Crkvicama

Aktivnosti lišenja slobode i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, a među uhapšeni su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

– Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol.

Pretresi teretane vlasništvo vijećnice u GV Zenica

Sa postupajućim tužiocem i stručnim osobljem Tužilaštva BiH u realizaciji aktivnosti sudjeluju MUP Kantona Sarajevo, Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA, OSA BiH a podršku na terenu pružaju policija MUP-a ZDK i MUP-a HNK.

Kako je prvi objavio 072info, predmet pretresa u Zenici su Kantonalna bolnica Zenica, te teretana u Crkvicama vlasništvo Aide Halać, vijećnice u Gradskom vijeću Zenica i uposlenice zeničke bolnice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE