A34D13F3 053E 43FA B7DC A07598FAD7F8
AUTOR: K.H.
DATUM: pro 8, 2021 @ 10:25
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Postupajući po zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, partnerske institucije Velikog vojvodstva Luksemburg, vrše pretrese objekata koji koristi osoba koja je pod istragom Tužilaštva BiH, saopćeno je iz tužilaštva BiH.

– Osumnjičena osoba pod istragom je Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH. 

Također, protiv navedenog osumnjičenog, u proteklom periodu zaprimljene su i prijave određenih novinarskih udruženja u BiH. Tužilaštvo BiH zahvaljuje se partnerskim institucijama Luksemburga i EU, na pomoći i asistenciju u ovom krivičnom predmetu – zaključuje se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Kako je “Avaz” nedavno objavio, policija u Luksemburgu počela je jutros s pretresima imovine u vlasništvu radikalnog SDA-ovog internet-jurišnika Jasmina Mulahusića. Policija izuzima Mulahusićeve kompjutere. Traže se svi predmeti interesantni za slučaj koji se vodi protiv Mulahusića u BiH.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER