Oglasio se advokat: Nema krivičnog postupka protiv Novaka

1642177783 2022 01 14T085359Z 1386721948 RC22YR93AWS5 RTRMADP 3 TENNIS AUSTRALIA DJOKOVIC HOTMIC 750x500 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Protiv Novaka Đokovića nije podnijeta krivična prijava, niti se protiv njega vodi krivični postupak, saopštio je advokat najboljeg tenisera svijeta Goran Draganić.

“Povodom objavljivanja netačnih informacija u pojedinim medijima da je protiv Novaka Đokovica podnijeta krivična prijava i da se protiv njega vodi krivični postupak, želim da obavijestim javnost da sam od Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dobio zvanično obavještenje da ovo javno tužilaštvo nije pokrenulo krivično gonjenje protiv Novaka Đokovića, niti je protiv njega podnijeta bilo kakva krivična prijava“, poručio je advokat Goran Draganić.

Saopštenje je objavljeno pošto su pojedini mediji prenijeli informacije da je protiv nepoznatih lica podneta prijava zbog navodnog falsifikovanja pozitivnog testa na korona virus srpskog tenisera.

Podsjećamo, Đoković je pozitivan test dobio 16. decembra. Na osnovu njega je dobio izuzeće od obavezne vakcinacije za učešće na Australian openu. Ipak, na kraju je deportovan iz Melbournea, odlukom minsitra za imigracije Alexa Hawkea.

Najbolji teniser svijeta trebalo bi na teren da se vrati na turniru u Dubaiju, koji počinje 21. februara.