Oglasio se Asim Sarajlić o SMS porukama Novalića i Hodžića: Ima raznih Asima

c 21
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno izvođenje u predmetu “Respiratori” u vrijednosti 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija “Srebrena malina”.

Osim Bakirovog Fadila Novalića, premijera FBiH, optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i Fikret Hodžić vlasnik firme „Srebrena malina“

Na današnjem ročištu tužilac Mirza Hukeljić nastavio je izvoditi materijalne dokaze među kojima su kao i na jučerašnjem ročištu bili mailovi te viber i watsapp poruke.

Kako je danas rečeno, Hodžić je 29. marta telefonom šest puta ostvario komunikaciju s Novalićem, a prva je Hodžićeva poruka premijeru bila:

– Selam gospodine Novaliću, Asim mi je rekao da vam se javim u vezi s respiratorima, pa kad budete imali minutu.

Novalić je odgovorio “Ok” te mu poslao svoju privatnu mail adresu.

U javnosti se špekuliše da je Asim kojeg spominje Hodžić Asim Sarajlić, delegat SDA u Domu naroda Parlamenta BiH i prvi do Bakira, kako je rekao za sebe na jednom od snimaka.

No, Sarajlić je danas na pitanje novinara da li je on Asim iz poruka odgovorio kratko “ima raznih Asima”.

Podsjećamo, Sarajlić je u ovoj aferi dva puta saslušavan kao svjedok prije podizanja optužnice. Čak je i na listi svjedoka u predmetu protiv Novalića. Osim toga, protiv njega se vodi druga istraga koja se odnosi na dio nakon dolaska respiratora u BiH. I tu je davao iskaz.

On je kažnjen i s 3.000 KM jer nije dao PIN svoga mobitela tužiteljima koji vode istragu u ovom predmetu.