Oglasio se EUFOR nakon što su danas vojnici evropske vojne misije prošetali bh. gradom: Evo šta građani BiH mogu očekivati

Screenshot 2 26
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati da vide povećan broj patrola, saopćeno je iz EUFOR-a, javlja Anaodolija.

– U skladu s našim nedavnim saopštenjem za medije i objavama na društvenim mrežama u vezi aktivacije 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a, građani BiH mogu očekivati da vide povećan broj patrola EUFOR-a – saopćeno je iz EUFOR-a nakon što su danas vojnici evropske vojne misije prošetali ulicama Sarajeva.

ČITAJ JOŠ:  Nesreća u BiH: Udaren pješak, policija na terenu

Kako su naveli, u svom sastavu imaju pripadnike iz 19 zemalja učesnica, a osoblje koje izvodi operativne patrole uglavnom je iz Austrije, Rumunije, Mađarske, Bugarske i Slovačke.

– Raspoređivanje ovih snaga predstavlja mjeru predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja. Njihov zadatak će biti da pokažu odlučnost EU-a da održi stabilnost u Bosni i Hercegovini – poručeno je iz EUFOR-a za AA.

ČITAJ JOŠ:  Parking mjesta za osobe s invaliditetom zauzimaju bahati vozači, šta rade nadležni?
GODISNJICA
MARKETING