Oglasio se gradonačelnik Zavidovića: ‘Požar u objektu hotela Kristal je podmetnut’

Oglasio se gradonačelnik Zavidovića: ‘Požar u objektu hotela Kristal je podmetnut’

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu i naveo kako tvrdi da je došlo do podmetanja požara u hotelu “Kristal”.

“Na objektu hotela “Kristal” večeras je došlo do namjernog podmetanja vatre. Brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena je veća šteta. U objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja. Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru”, naveo je u objavi.

“Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg Grada. Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao Gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i Gradu Zavidovići i vlasnicima ovog objekta. Zahvaljujem se pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji”.

Između ostalog, naveo je kako će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija.

“Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu. Nadam se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP “Krivaja” i hotela “Kristal” biti stavljena u funkciju. U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministrima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtjevati da se Ortačka grupa uvede u “Krivaju” sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu “Krivaje” pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica