Oglasio se Kasumović: Neizmjerno hvala za podršku koju ste mi pružali!

Zenički gradonačelnik došao na posao

Fuad Kasumovic

Nakon što je u petak ukinuta mjera pritvora gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, zenčki gradonačelnik danas je došao na posao. Kratko se na svom zvaničnom Facebook profilu oglasio, te zahvalio svim građanima BiH na svesrdnoj podršci koju su mu pružali proteklih dana.

-Poštovani građani Zenice ali i Bosne i Hercegovine,Neizmjerno vam hvala za podršku koju ste mi pružali proteklih dana. Iako sa obostranom upalom pluća, koju sam dobio u kazamatima, odnosno zatvorima Sarajeva i MUP-a ZDK, došao sam danas na posao kako bih zaposlenicima Gradske uprave Zenica, javnih ustanova i preduzeća potpisao plaće, te riješio druge nagomilane administrativne poslove.

Također, kako bih ispoštovao mjere zabrane suda, morao sam neke svoje pomoćnike i saradnike poslati na prinudni godišnji odmor. Svjestan sam kako na taj način uskraćujem zaposlenicima njihovo pravo na rad, međutim nisam imao izbora.

To će ozbiljno ugroziti rad Gradske uprave jer bez pomoćnika ne mogu usaglasiti ni Nacrt budžeta za 2022. godinu. Zbog mog nerazumnog hapšenja, po preporuci mojih ali i drugih advokata, o ovom procesu izvjesno vrijeme neću davati izjave, niti istupati u javnosti.

Iako to nije u skladu sa mojim temperamentom i opredjeljenjem da u svome i radu Gradske uprave Zenica neću imati tajni prema sugrađanima, ispoštovat ću te preporuke, te vas molim za razumijevanje. Kada su u pitanju moje redovne i aktivnosti Gradske uprave Zenica, javnost će, kao i do sada, biti blagovremeno i istinito informisana -Vaš gradonačelnik, Fuad Kasumović.

Prethodni članakLegendarni Ronaldo Nazario na Twitchu igra Call of Duty: Warzone
Sljedeći članakJasmila Žbanić: Domovina se brani i umjetnošću