Portal 072info

Oglasio se Mirza Teletović: Musa je krenuo na mene, a ja…

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletovićodržao je danas konferenciju za medije.

Nakon sinoćnjeg incidenta na utakmici protiv Rusije, došlo ej do verbalnog sukoba zmeđu Teletovića i Džanana Muse, a kapiten BiH odlučio je obratiti se medijima.

– Tenzije su takve kakve jesu. Tu sam da bih rekao istinu. Izlaze neke stvari koje su neistina – kazao je Teletović, pa nastavio:

– Čitav život sam proveo predstavljajući reprezentaciju BiH, kao najveću reprezentaciju svijeta i za mene je takva. Za reprezentaciju igram 13 godina. Nikada nisam napravio neki eksces i nisam nikoga provocirao. BiH sam predstavljao u najboljem svjetlu, tako da ne želim da se stvari krive u javnosti – kazao je Teletović.

On je potom otkrio šta mu je Musa rekao, pa je reagovao kako je reagovao.

– Ovo je ipak seniorska košarka i kada čovjek dođe u nju mora imati drugačiji pogled na nju, pogotovo na košarku. Ostale su dvije minute, možemo pobijediti i na kraju sam vruće glave prišao Džananu i govorim mu ‘Sve je OK majstore, sve je super, samo se smiri, imamo do kraja 40 sekundi’ i on meni kaže u nekom žaru, kao najmlađi igrač, i psuje mi i vrijeđa me -rekao je Teletović.

– Musa je krenuo na mene, a da sam želio nešto da uradim uradio bih. Samo sam ga odgurnuo. Meni je stvarno žao što sam tako reagovao. Ja priznajem da sam kriv, od odgovornosti nikada nisam bježao, ali mora se krenuti od korijena. KSBiH nije posložio reprezentaciju kako je trebao – istakao je bh. kapiten.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Počitajte još

NEVIĐEN SKANDAL Teletović napao Musu, Mejdan poludio, nastavilo se i u svlačionici (VIDEO)

Redakcija

Teletović: Da, želim igrati za BiH u kvalifikacijama za Euro

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box