Portal 072info

Oglasio se Natko: “Nije me policija uhapsila dok sam zalijevao marihuanu”

InShot 20200905 194822894 01 696x391 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policijski službenici PS Neum uhapsili su N.M. (1977.) koji je zatečen na lokalitetu Cerovo općina Neum u zalijevanju (11) stabljika indijske konoplje veličine od 1-2 metra na plantaži koja se nalazi na nepristupačnom terenu.

Policijski službenici su prethodnih dana vršili opservaciju navedene plantaže na osnovu operativnih saznanja i tokom dana pristupali hapšenju osumnjičene osobe koju su zatekli u izvršenju kaznenog djela – priopćeno je iz MUP-a HNK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Redakciji portala Crna-Hronika obratio se navedeni N.M. (1977) koji se demantuje. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Moje poštovanje i ugodan pozdrav svima. Da vam se predstavim, ja sam osoba inicijala N.M. (1977) Natko Menalo, o kome pišu razni portali u protekla 24h. Imam potrebu s ovim izaći u javnost zbog sebe i svojih bližnjih, da kažem pravu istinu! Visokopozicionirana gospođa iz policije je dala potpuno netočne i lažne informacije u javnost, iz nekih samo njima poznatih razloga, o mom uhićenju i navodnom zalijevanju kanabisa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

A istina je sasvim drugačija. Nadam se da pravna država funkcionira, i da će gospoda iz policije koja je plasirala u javnost lažne informacije to morati dokazati sudskim putem tamo gdje je to predviđeno, skupa sa njima naklonjenim medijskim portalima” – izjavio je Natko Menalo za portal Crna-Hronika.

Natko Menalo je vozač kamiona koji je na granici između BiH i Hrvatske skoro svaki dan, a nepravdu ne želi ni sebi ni drugima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Mene jesu uhapsili zbog navodne marihuane koja se nalazila tu. Bilo je oko 5 velikih bijelih kanti. Oko 130,150 cm i oko njih opušaka od cigarete i flaša od vode koju su vjerovatno policijski službenici ispijali dok su nestrpljivo čekali ko će doći da zalije marihuanu. Ali pošto niko nije došao, bilo im je dovoljno tko god da prvi naiđe. Taman da je i moja majka od 92 godine naišla, i ona bi bila lišena slobode. Stvarno im se nije dalo čekati, sigurno su 5,6 dana čekali u šumi na +30 stepeni, tako da im se vjerovatno od fatamorgane učinilo da imam kanistere i da zalijevam.” – opisao je uhićenje Natko Menalo za portal Crna-Hronika.

“Držali su me 18h u stanici, a nisu dali ni jedan poziv da obavim, pa ni advokata da nazovem. Tako sam sjediosve dok se nije pojavio jedan ispektor koji mi je dao pravo na poziv, i pitao me želim li pta jesti, piti, kavu sok ili nešto. Čekali smo sve vrijeme da se pojavi transport, tj vozač sa kedijem koji će sve to natovariti i poslati za Mostar” – dodaje Natko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Zabunom su me uhapsili jer su pored moje parcele, zatekli mene sa motornom pilom. Oni su po saznanjima čekali danima tu u šumi, koja se nalazi na mojoj parceli, 50 metara od asfaltiranog puta, i 5 dana čekali ko će se pojaviti da zalijeva te sadnice. Međutim one su il ostavljene il bačene i ostavljene na uskom puteljku kroz koji ja ili netko od moje obitelji mora proći da bi nastavio dalje ići kroz naš posjed, kojim sam i ja išao da posječem drza za orijev. Mene su zatekli sa motornom pilom i uhapsili. To je moja priča” – ispričao je Natko Menalo za portal Crna-Hronika.

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)