Oglasio se Nenad Periš nakon informacija da je Matej bio online na Viberu

matej nenad peris potraga

Mladić Matej Periš (27) iz Splita, koji je nestao u noći 30. na 31. decembra prošle godine traži se već 22 dana, a pojedini mediji prenijeli su informaciju da je njegov Viber nalog na telefonu bio aktivan sinoć u 21.53 sata.

Ova informacija izazvala je lavinu komentara i teorija o tome da li je mladi Splićanin živ, a njegov otac Nenad Periš objasnio je ukratko za Telegraf.rs o čemu se zapravo radi.

“Upoznat sam sa tim od strane policije. Radi se o aktivnostima koje policija sprovodi u sklopu istraživanja svih detalja o ovom slučaju”, rekao je Nenad Periš.

Podsjetimo, signal Periševog mobilnog telefona, kako je utvrdila istraga, posljednji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva oko 02.40, 31. decembra.

Prema rekonstrukciji kretanja Mateje Periša, koju je napravila srbijanska policija, signal njegovog telefona posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u rijeku Savu, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE