sadik h
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Finalista muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, Sadik Hasanović, dospio je u centar skandala kada se saznalo da je u prošlosti pjevao i slikao se Naserom Orićem. Sada se “Zvezda Granda” oglasila na svom Instagram profilu.

– Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj đed je bio violinista, otac pevač… Ja sam nastavio s pevanjem, kako kod nas kažu s kolena na koleno. Ali ako neko od mene očekuje da biram između oca i porekla, umesto uspešne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje poreklo, a pevati nikada prestati neću! Ovih dana me brutalno napadaju. Znam teško je nas na Balkanu pomiriti, čini mi se da to ne može niko pa neću ni ja, a voleo bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale “Zvezde Granda” dokazao.

– A sada malo surove istine… Nije ovaj mladić, onda dečak Sadik, rođen u Švajcarskoj, a danas živi u Srebreniku, zato što je hteo da tako bude, već je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice, proterali u julu 1995.godine i oko toga neću nikome da se pravdam. To od mene ne očekujte. Vidim sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže kako sam neke izdao, a neke uvredio i kupe poene na meni. U politiku se ne mešam, to me ne interesuje. I ovo želim reći javno, bez obzira šta ko o tome misli. Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice i moga Srebrenika. Ni za šta, pa ni za uspešnu karijeru. Ali i dalje sam na stanovištu da poštujem Srbiju, onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete. S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjenje na ovo sve – zaključio je Sadik.