5DECA372 DE6D 4E19 AEBD D7BAACCA4288
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 16, 2021 @ 9:25
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladića izjavio je da je uništavanje murala u Beogradu i protest organiziran pod nazivom “Mural mora pasti”, izrežirana predstava koordinirana sa politikama koje idu spolja prema Srbiji i Republici Srpskoj.

NER FIT

On je rekao da ne zna ko je konkretno naslikao mural.

Istakao je da aktivistima koji se protive muralu očito smeta što je on naslikan u centru “kruga dvojke” koji smatraju svojom teritorijom i odakle, kako je rekao, djeluju protiv interesa Srbije.

– Ovo malo liči na kampanju Klintonove administracije 1994. godine kada je već bila donesena odluka da će vojno intervenisati, ali im je trebala podrška jevrejskog lobija pa su organizovali demonstracije u Njujorku i Vašingtonu na kojima su Srbe označavali kao fašiste i dobili tu podršku – rekao je Darko Mladić za RTRS.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Rekao je i da je priča u vezi sa muralom dio izrežiranih incidenata koji su planirali.

– Zanimljivo, kad se u Beogradu sruši mural, odjednom padaju murali u Zagrebu, Sarajevu, Novom Pazaru… – rekao je Mladić.

Mladić smatra da je riječ o inicijativi koja dolazi spolja, a koja je “dijelom finansirana iz Sarajeva i ima političku dimenziju”.

LIDER