Oglasio se UKCS: Poznavanje više jezika smatramo bogatstvom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon današnjeg saopštenja u kojem je Udruženje BH Novinari oštro osudilo način na koji je generalna direktorica UKCS-a Sebija Izetbegović razgovarala sa novinarima, oglasio se i menadžment UKCS-a.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Klinički centar Univerziteta Sarajevu (KCUS) oglasio se saopćenjem za javnost u kojem osuđuje „javnu optužbu koju je novinar portala Žurnal Avdo Avdić iznio na današnjoj pres-konferenciji, nakon što je prof.dr. Sebija Izetbegović korektno ekavicom odgovorila na pitanje postavljeno na ekavici“. 

“Klinički centar Univerziteta Sarajevu priznaje bosanski, srpski i hrvatski jezik, te se u pisanju koristimo latinicom i ćirilicom kao ravnopravnim pismima u BiH. Poznavanje više jezika smatramo velikim bogatstvom. U svojim nastupima i izlaganjima uposlenici KCUS često se koriste bosanskim, hrvatskim, srpskim, engleskim, njemačkim i drugim jezicima”, saopćila je Pres služba KCUS. 

GODISNJICA
MARKETING