Portal 072info

Oglasio se vozač traktora na FB: “Prodaje se povoljno metar drva 70 km sa dostavom”

1 445
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Haski kojeg je u mjestu Rašljeva kod Gračanice na lokalnom traktorom namjerno pregazio mještanin, oporavlja se kako bi ponovo mogao “stati na noge”. U međuvremenu, policajci MUP-a Tuzlanskog kantona kojem je prijavljen slučaj, prikupljaju dokaze kako bi se protiv osumnjičenog eventualno mogao podnijeti izvještaj Tužilaštvu zbog mučenja životinje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Iz Udruženja za zaštitu životinja “Ruka za šapu” poslali su nam prijavu MUP-u TK za Mujačić Sanela iz Rašljeve, grad Gračanica koji je traktorom pregazio nedužnu životinju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Sanel Mujačić je na svom Facebook profilu napisao da prodaje drva i to sa dostavom. Vjerovatno dostava na istom traktoru s kojim je namjerno zgazio nedužnu životinju.

“Prodaje se povoljno metar 70 km sa dostavom”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pored toga podijeli je i emotivne slike na sljedećim naslovima:

“Svi smo mi ljudi ali treba biti čovjek.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Lako je biti srećan, ne zavidiš, ne mrziš imaš svoj život i briga te za sve ostalo”

Zahvaljujući Udruženju za zaštitu životinja “Ruka za šapu” koji su se prvi aktivirali i podnijeli krivičnu prijavu protiv vozača traktora, imamo ljude koji vode pravne bitke protiv ovakvih osoba.

“Mjesto Rašljeva, Opština Gračanica. Ljepotica vas pozdravlja❤️
Hvala građanima Gračanice koji nisu zažmirili i koji su prvi prijavili slučaj te obavijestili i nas o istom, nakon čega smo odmah i mi reagovali. Tu smo da se borimo za njih, a kada to činimo zajedno mnogo smo jači💪🏻”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prije namjernog gaženja nedužne životinje, istoimena osoba traktorom je komšiji srušio ogradu. Ako ovo nije bilo upozorenje za nadležne organe, ne znamo šta je…

Nesvakidašnji prizor dogodio je u zaseoku Brda u blizine šume Tukovi na području Gračanice. Naime prvo je došlo do verbalne rasprave, a zatim i tuče između A.O. rođenog 1963. godine i S.M. rođenog 1978. godine.

Nakon fizičkog obračuna S.M. je sjeo u traktor i odvezao se ispred porodične kuće A.O. nakon čega je srušio kamenu ogradu, oštetio lim na garaži kao i dva rezervoara, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon uznemirujućeg snimka, mnogi građani pitali su da li bi osoba koja je u stanju na tako monstruozan način povrijediti životinju, jednog dana isto mogla učiniti i čovjeku ili nečijem djetetu, a neuropsihijatar dr. Omer Ćemalović rekao je da se u ovom slučaju najvjerovatnije radi o poremećaju ličnosti.

Krivično djelo

Mještani tuzlanskog naselja Dragodol bili su šokirani monstruoznim postupkom muškarca iz ovog naselja, koji je namamio psa u svoje dvorište, te ga udarcima ašova usmrtio, a u tome mu je navodno pomogao i njegov sin.

I ovaj slučaj prijavljen je tuzlanskom MUP-u, a očevici događaja ispričali su da se sve odigralo naočigled petero djece.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je usmrtio psa, muškarac ga je zamotao u kesu i bacio u kontejner za smeće.

Prema Krivičnom zakonu Federacije BiH, onaj ko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim ili dugotrajnim mukama, ili joj nanosi nepotrebne boli, ili protivpravno razara životinjska staništa u većoj mjeri ili na širem prostoru, ili protivno propisima ubija životinje, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 118
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME