OGORČENI MJEŠTANI BLATUŠE: Peticije protiv pasa lutalica

OGORČENI MJEŠTANI BLATUŠE: Peticije protiv pasa lutalica
FOTO: Adis Alić
FOTO: Adis Alić
FOTO: Adis Alić

Natjeran problemom pasa lutalica u našem gradu danas je mještanin Blatuše odlučio izaći na ulicu a sve s ciljem prikupljanja potpisa Blatušana za peticiju koja ima za cilj zbrinjavanje pasa lutalica.

Kako ističe, on ne traži da se psi ubiju nego da se čim prije zbrinu budući da su postali veoma opasni te da ujedaju svakog prolaznika sa posebnim akcentom na Blatušu budući da su psi pobjesnili i da se ova situacija može okarakterisati i kao alarmantnom. Ističe kako se molbom obratio i premijeru ZDK, gosp. Fikretu Plevljaku, ali i načelniku Husejinu Smajloviću kao i gospodinu Nebojši Nikoliću kako bi se čim prije održala vanredna sjednica na kojoj bi se govorilo upravo o ovome problemu.

Ukoliko nadležni ne odluče poduzeti nešto po pitanju ovog problema, najavljuju kako će sami mještani uzeti stvar u svoje ruke. Veliki broj građana podržao je ovu akciju, davajući svoje potpise u nadi da će se učiniti nešto po ovom pitanju. Ogorčenje mještana moglo se primjetiti na njihovim licima a također naglašavju kako su zabrinuti kako zbog vlastite, tako i zbog sigurnosti najmlađih.

Za sada ostaje vidjeti da li će peticija uroditi plodom, te hoće li nadležni odlučiti uzeti ovaj problem “u svoje ruke” i konačno omogućiti svojim građanima slobodno kretanje ulicama grada Zenice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica