Ogorčeni Zeničanin: Traljavosti BH Post Expressa, platiš dostavu na adresu ideš po nju u poštu!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kupovina na internetu odavno je uzela veliki mah u našoj zemlji, a najpopularnija platforma na kojoj je moguće kupiti gotovo sve je OLX.

Veliki izbor stvari, kako polovnih tako i novih, dostupni su građanima Bosne i Hercegovine, a moguće ih je kupiti samo jednim klikom.

Poštarina za artikal, uglavnom, iznosi 8 KM, a kupljeni artikal-proizvod stiže na vašu adresu posredstvom brzih pošti. 

Međutim, sve više je građana koji su ogorčeni dostavljanjem kupljenih artikala u režiji BH Post Express. Iako uredno platite 8 KM poštarine, svoju pošiljku u većini slučajeva morate preuzeti lično u pošti.

Svoje iskustvo sa brzom poštom i naručivanjem odnosno dostavljanjem pošiljki ispričao nam je Zeničanin (identitet poznat redakciji, op.a.).

-Naručujem stalno sa OLX-a, tako da mi dostavljaju pošiljke razne brze pošte. Najgore iskustvo je sa BH Post Expressom. Ako ne čujete mobitel, bilo da nešto radite, tuširate se, niste u tom trenutku u istoj prostoriji sa mobitelom, odmah dobivate SMS poruku “Pozdrav, BH Post Express.

Stigla vam je posiljka koju možete od sutra preuzeti u BH Posti na stanici, salter sala vrata desno. Lp”. Iako platite da vam se pošiljka isporuči na adresu, morate ići po nju. Potpuno drugačiji primjer je sa Euroexpressom, ljudi zovu više puta na dan dok ne ostvare kontakt i ne uruče pošiljku. Ovi iz BH Post Expressa uhljebili se pa im je mrsko nazvati nekog dva-tri puta, dostaviti pošiljku na adresu nego je ostave u pošti – govori naš sagovornik.

Ovo nije usamljen slučaj kada se radi o dostavi putem BH Post Expressa, a posebno su građani ogorčeni jer OLX ima ugovor sa njima pa je nekada nemoguće izbjeći ih kao dostavljača.

-S kim god nešto poslujem ili naručujem, insistiram da to nije BH Post Express, na taj način sprečavam da misle kako je neko budala – završava naš sagovornik.