Portal 072info

OK Kula Gradačac pobjednik 3. “Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open”

Odbojkašice “Kule Gradačac” pobjednice su 3. “Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open-a” koji je u subotu, 26. Septembra 2015. godine održan u dvorani SRC Tešanj. U finalnoj utakmici turnira čiji su organizatori bili ŽOK “Tešanj” i Udruženje “Sport Media”, “Kula Gradačac” je sa 3:1 pobijedila ekipu ŽOK “Bimal Jedinstvo” iz Brčkog. Treće mjesto osvojila je ekipa UOK “BL Volley” iz Banja Luke koja je sa 2:0 bila bolja od domaćina turnira ŽOK Tešanj. U polufinalnim utakmicama “Bimal Jedinstvo” je sa 2:0 pobijedilo ŽOK “Tešanj”, dok je “Kula Gradačac” nakon više od dva sata odlične igre i rezultatskih preokreta sa 3:2 pobijedila “BL Volley”.

Priznanje za najbolju igračicu turnira organizatori su dodijelili Anđelki Radišković, kapitenu OK „Kula Gradačac“. Iz pobjedničke ekipe je i Amra Mandžukić, dobitnica priznanja „Najperspektivnija igračica turnira“.

Press1

Turnir 3. „Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open“ održan je pod pokroviteljstvom Suada Huskića, načelnika Općine Tešanj i uz podršku Javnog preduzeća „BH Pošta“ d.o.o. Istom su prisustvovali i predstavnici Odbojkaškog saveza BiH i Odbojkaškog saveza FBiH, a utakmice su sudila službena lica sa Premijer lige BiH. Pobjednici prethodna dva „Sportzdk Volleyball Opena“ bile su ekipe ŽOK „Igman“ sa Ilidže i ŽOK „Bimal Jedinstvo“ iz Brčkog.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box