Okončano takmičenje „Prvi glas Viteza“ (FOTO)

Okončano takmičenje „Prvi glas Viteza“ (FOTO)
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić

U punoj kino dvorani u Vitezu sinoć je održano finalno takmičenje pjevača amatera pod tradicionalnim nazivom „Prvi glas Viteza“ u organizaciji Općine Vitez. 

Publici se predstavilo 13 kandidata, koji su 19. aprila proglašeni finalistima ovog takmičenja u diskoteci Label, kada je održana i polufinalna noć. Kandidati koji su se predstavili publici ali i cijenjenom žiriju su amateri pjevači kako iz Viteza, Zenice, tako i iz obližnjih gradova. 

Žiri koji su činili iskusni profesori muzike odlučili su da od trinaest kandidata treće mjesto zauzme Zeničanin Dino Pašalić, koji se predstavio pjesmom „Noći u Sibiru“ i izmamio gromoglasni aplauz publike u dvorani u Vitezu.

Drugo mjesto dodijeljeno je mladom Kenanu Musaiu, poznatom mladom pjevaču u svom rodnom Vitezu, koji je publiku raspjevao uz poznatu pjesmu „Ne idi s njim“ u originalnoj izvedbi Saše Matića. 

Onaj koji je „kupio“ žiri svojim glasovnim sposobnostima, scenskim nastupom, ali i stajlingom izabran je za ovogodišnjeg pobjednika „Prvog glasa Viteza“, a on je Nevzet Čamdžić i predstavio se pjesmom „Imam ljubav ali kome da je dam“ i time odnio titulu ovogodišnjeg pobjednika. 

Važno je napomenuti da je cijelo takmičenje bilo popraćeno od strane muzičkog znanca i za veliki broj publike klavijaturiste broj jedan, Velida Nukičića, a u revijalnom dijelu prisutne su zabavili Jasmin Patković, Pero Gudelj, te prošlogodišnji pobjednici ovog takmičenja. 

Ostali učesnici koji su hrabro i odlučno koračali stazom do ovog velikog finala zasigurno neće odustati od svog cilja koji ih vodi muzika, a Portal 072info upućuje iskrene čestitke svim učesnicima, ali i pobjedniku ovog takmičenja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE