Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini formiralo predmet zbog smrti desetogodišnjeg dječaka u JZU “Sveti Vračevi” u Bijeljini

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je formiralo je predmet “KTA” zbog smrti desetogodišnjeg dječaka A.K. u bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini

– U skladu sa svojom nadležnosti, kao i pravima i dužnostima tužioca shodno članu 43. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, a uzimajući u obzir novinske članke i javne objave vezano za smrt desetogodišnjeg dječaka A.K. u JZU ‘Sveti Vračevi’ u Bijeljini, odlučeno je da se formira predmet pod službenom oznakom ‘KTA’, koji će kroz TCMS sistem biti dodjeljen tužiocu koji će preduzeti sve neophodne mjere i radnje radi rasvjetljavanja događaja – naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. 

Desetogodišnji Aleksandar Kovač iz Bijeljine preminuo je iznenada 28. avgusta, a sahranjen je tri dana kasnije, 31. avgusta. 

O ovom slučaju prvi je pisao “Avaz” i u razgovoru sa majkom saznali smo detalje ove tragedije.

– Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao, postao je i agresivan, stiskao zubima i udarao se po nogama od bolova – kazala je Danijela za „Avaz“.

Zbog nerazjašnjene smrti dječaka, koji se liječio u bijeljinskoj bolnici, pokrenut je disciplinski postupak i do daljeg zabranjen rad za dva ljekara.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE