Portal 072info

Okupljanja u Sloveniji ograničena na deset ljudi, a više uz evidenciju sudionika

maske korona
29.06.2020., Zagreb - Odlukom Nacionalnog stozera civilne zastite za vozace i putnike u javnom prometu obavezno je nosenje zastitne maske za lice. Mnogi gradjani nose zastitne maske i na otvorenim javnim povrsinama. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slovenska vlada je zbog rasta slučajeva koronavirusa u srijedu ograničila javna i privatna okupljanja na najviše deset ljudi, a više od toga samo uz obvezu evidentiranja sudionika, izjavio je glasnogovornik vlade za Covid-19 Jelko Kacin.

 Govoreći na konferenciji za novinare, kazao je da se to odnosi na javne i privatne prostore, no da će se pod posebnim uvjetima dopustiti i okupljanje do 50 ljudi ako organizator dobije dozvolu te preda podatke o imenima, mjestima prebivanja i brojem telefona okupljenih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 Evidencija bi se čuvala i smjela koristiti najviše mjesec dana, kako bi epidemiolozi mogli lakše pronaći i izolirati kontakte za slučaj da se s takvih skupova utvrdi neka pozitivna osoba na covid-19, dodao je Kacin.

 Tu je odluku vlada donijela nakon što su posljednjih dana glavne točke lokalnih prijenosa koronavirusa bila veća druženja i zabave, na primjer u gostionicama, privatnim prostorima ili na vjenčanjima. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 Obveza evidentiranja sudionika važi, među ostalim, za vjenčanja i za mise koji su uz restrikcije dopuštena, no od svećenika se očekuje da zna tko je bio prisutan u crkvi, pojasnio je Kacin.

 “Vlada se najviše boji privatnih zabava i velikih druženja, a posebno nas brinu moguće posljedice izleta maturanata, pa nastojimo preko njihovih roditelja utjecati da toga bude što manje”, kazao je Kacin.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 Slovenski epidemiolozi sve više upozoravaju na “neodgovorno ponašanje” mlađe generacije, budući da testiranja potvrđuju kako je među novoinficiranima za razliku od početka epidemije najviše mladih koji su se previše “opustili”, a iako kod zaraze imaju blaže simptome mogu virus prenijeti na starije, zdravstveno rizičnije skupine ljudi, prenosi Hina.

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nakon mirnog perioda, otkriven najveći klaster u ovom kantonu: Nakon popuštanja mjera došlo do širenja zaraze

072info.com

Grčka ponovno uvodi mjere, zbog korone zatvaraju se barovi i restorani

072info.com

Iza nas je najcrnji dan od pojave korona virusa u BiH

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME