OLAF preporučio novi tender za Kvanj-Buna, Autoceste uradile to i prije: Otvaranje ponuda 28.novembra

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

JP Autoceste FBiH danas su zaprimile obavještenje od Evropskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) da je završena istraga u vezi s mogućom korupcijom, prijevarom ili drugim nezakonitim radnjama u provođenju nabavke izvođača radova na projektu Izgradnja autoceste na Koridoru Vc, dionica tunel Kvanj-Buna, u tenderu koji je raspisan 2019. godine.

– Naime, nakon godinu dana, koliko je trajala istraga po ovom pitanju, danas je pristigao akt u kojem se navodi da je postupak provjere procedure nabavke za gore pomenutu poddionicu završen, te da su izvještajem koji je dostavljen EIB-u date preporuke da poduzmu odgovarajuće mjere i koraci kako bi se ponovio tender za izgradnju dionice Kvanj-Buna, što je potez koji su Autoceste već povukle u august ove godine.

Provjera OLAF-a je pokazala da nisu pronađeni elementi korupcije u prethodnom tenderu, već određeni propusti u postupku procedure nabavke.

Otvaranje ponuda za ponovljeni tender za izgradnju poddionice Kvanj-Buna je zakazano za 28.novembar.

Podsjećamo, odluka Autocesta da raspiše novi tender bila je predmet kritika određenih medija, ali izvještaj OLAF-a je potvrdio ispravnost odluke menadžmenta JP Autoceste FBiH, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Faktor

GODISNJICA
MARKETING