Olakšajte sebi buđenje uz ovih 7 savjeta

Spavaj u potpuno zamračenoj sobi iz jednog vrlo dobrog razloga: melatonin, hormon spavanja, proizvodi se upravo u mraku. Popij čašu vode prije svakog odlaska u krevet.

Nisi baš jutarnji tip?

Iako to ne možeš odjednom postati, postoji nekoliko malih savjeta koji bi ti mogli omogućiti bolji san i olakšati buđenje.

1. Potpuni mrak

Spavaj u potpuno zamračenoj sobi iz jednog vrlo dobrog razloga: melatonin, hormon spavanja, proizvodi se upravo u mraku.

2. Popis obaveza

Svaku večer prije spavanja, sastavi listu stvari koje sutra moraš napraviti. Tako će ti biti puno lakše zaspati, ali i započeti novi dan, jer ćeš tačno znati šta trebaš učiniti i ništa nećeš zaboraviti.

3. Makni mobitel

Ili bilo kakvu tehnologiju, jer već dobro znaš koliko ona remeti dobar san. Ništa nećeš propustiti u tih nekoliko sati, posebno ne u ovo doba.

4. Voda, voda, voda

Popij čašu vode prije svakog odlaska u krevet. To će te opustiti i hidratizirati tvoje tijelo. Šuška se i kako ovaj ritual pomlađuje pa zašto ne?

5. Kvalitetan doruča

Tvom tijelu je potrebna energija za naporan dan koji ga čeka. Zato isplaniraj ukusan i zdrav doručak, kojem ćeš se veseliti svako jutro, jer znaš kakve ti beneficije on donosi.

6. Temperatura

Najbolji san postiže se na sobnoj temperaturi od 16-21 stupanj, a to su potvrdila i brojna istraživanja.

7. Alarm

Stavi alarm na drugi kraj sobe. Tako ćeš morati ustati, kako bi isključila njegov iritantni zvuk te ćeš se brže razbuditi, što je svakako zdravija opcija, koliko god ti išla na živce.

Index.hr