OLAKŠAN POSAO MUP-U ZDK: Grad Žepče pokriven kamerama 

OLAKŠAN POSAO MUP-U ZDK: Grad Žepče pokriven kamerama 

Vijećnik u OV Žepče Elvis Botić objavio je na svom profilu odlične vijesti za sve građane ovog grada, a radi se o sigurnosnim kamerama.

Objavu prenosimo u cijelosti:

8 godina sam lično u ime kluba SDP-a pisao amandmane i insistirao na ideji da naš grad dobije video nadzor. U novembru 2023. godine sam na sastanku sa SDP-ovim ministrom, Danijel Pasic dogovorio 40.000 KM za realizaciju ovog projekta. 

Nakon toga, projekat je podržala i Općina Žepče, tačnije načelnik Općine Žepče, raspisali su javni poziv i proveli administrativno – tehnički aspekt projekta. 

Želja mi je da zaštitimo imovinu naših sugrađana i javnih ustanova, da osiguramo privatne i javne površine, ulice i sokake, da vodimo računa o sigurnosti i bezbijednosti svih naših sugrađana, da sprječavamo ulične trke, brzu vožnju i štitimo našu djecu pokrivajući kamerama prostore ispred škola, parkova, ulica, ulaza i izlaza u grad i druge lokacije za koje se ukaže potreba. 

U pitanju su savremene kamere koje imaju razliičite mogućnosti i opcije i koje će sasvim sigurno olakšati posao PU”Žepče”, a nadogradnja sistema nadzora sa novim kamerama je shodno potrebama uvijek moguća. 

Ideja na kojoj 10 godina insistiramo će konačno zaživjeti u našem gradu i Žepče postaje grad pod video nadzorom, postaje sigurnije i bezbrižnije mjesto za život svih naših sugrađana.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS