Portal 072info

OLIČJE GRADA: Robijaši danas slave svoj 26.rođendan

Znate li šta znači ginuti i život dati za svoj klub, za boje svog kluba i učini zakletvom svoj klub? U Zenici postoje samo dvije boje, postoji jedan hram i postoji jedna porodica.

U Zenici postoje crna i crvena boja, postoji jedan veliki hram, a to je Bilino Polje i postoji samo jedna porodica na južnoj tribini, a ona se zove ROBIJAŠI.

Da upravo oni danas slave za njih najvažniji dan u životu, dan kada su oni rođeni, još prije 26 godina i to 19.novembra 1988. godine. Dvadeset šest godina je period u kojem su ovi ljudi, ove generacije ostale oličje grada, ostali ono zbog čega se ovaj grad nikada nije i nikada neće stidjeti. Oni su ostali jedini koji su u dobrim i lošim trenucima zajedno sa klubom ovog grada stajali ponosno i čvrsto i nikom nisu dali da ih sruši. Znate li koliko je to hrabro za jedan mali grad u cijelom svijetu, koji se zove Zenica?

1238733_702413023121290_2047646153_n

Znate li da su neki od njih i živote svoje dali za ovaj klub? Da, za neke sigurno ovo zvuči jako suludo, ali to su oni, jedini, jedini i nezamjenjivi, Robijaši.

Oni su preponosni na one koji više nisu zajedno s njima na tribini, misle na njih svakog dana, neki su ostali uz klub baš zbog tih ljudi, baš zbog te ljubavi, zajedničke ljubavi.

I neka niko nikad ne kaže da su Robijaši huligani, jer huligani uništavaju svoje gradove, a Robijaši svoj grad čine potpunim. Zahvaljujući njima ovaj grad je pun ljubavi, pun nade i spasa, u ovom gradu ljudi se vole koliko god to djelovalo nemoguće, ovaj grad je jedna velika porodica.

I zato, Robijaši, hvala vam što ste oličje našeg grada, hvala vam što ste ostali tu!

Sretan vam rođendan!

Podijelite članak