Oluja u Dalmaciji: Pijavice u Istri i Dubrovniku!

Oluja u Dalmaciji: Pijavice u Istri i Dubrovniku!

UntitledIZNIMNO nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje nastavilo se i tijekom srijede. U središnjoj Hrvatskoj već petu noć i rano jutro za redom obilježavaju grmljavinski pljuskovi. Najobilniji pljuskovi zabilježeni su sa sjeverne i zapadne strane Sljemena sve do slovenske granice, a tamo je palo od 10 do 30 litara oborine po metru kvadratnome, piše Crometeo.hr.

Kao i prethodnih dana, vrlo nestabilno je bilo na Jadranu. Već u noći jačih pljuskova s grmljavinom bilo je na području Istre, a tijekom jutra jaka grmljavinska linija zahvatila je prvo Liku, a zatim i sjevernu Dalmaciju. Tako je zadarsko područje dobilo već treću obilnu kišu u nekoliko dana, a na moru se stvorio spektakularan “shelf” cloud. Nevrijeme se prema sredini dana nastavilo kretati prema šibenskom, zatim i splitskom području.

U Dubrovniku je oko 9 sati zabilježeno nekoliko pijavica, a u isto vrijeme nekoliko vrlo razvijenih pijavica stvorilo se na zapadnoj obali Istre, najviše na području Umaga.

Najnižih 6°C jutros izmjerenih u Hrvatskoj zabilježeno je na planinarskom domu Zavižan na Velebitu. U Unutrašnjosti zemlje minimalne temperature zraka bile su od 12 do 17°C, a uz obalu i na otocima od 17 do 21°C. Zanimljivo je spomenuti da je u velikom dijelu obalne Dalmacije upravo današnje jutro prvo nakon nekoliko mjeseci u kojem je noćna temperatura zraka pala ispod 20°C.

Prema podacima DHMZ-a, do 8 sati ujutro najviše kiše je palo u Dubrovniku, 54 litre po metru kvadratnome. Slijedi Ćilipi 47, Rab 27, Zadar 26, Križevci 23, Sljeme 22, Zavižan 18, Zagreb 11 itd. Prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, najviše kiše od ponoći do 10 sati ujutro palo je u Zadru, 34mm. Slijede Gornja Bistra s 29 i Samobor s 28mm.

Sljedećih sati i dalje će biti nestabilno u dijelu zemlje, ali se prema kraju dana očekuje postupna stabilizacija vremena, osobito na Jadranu.

Izvor: Index.hr

Foto: Valter Grizančić / Crometeo.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica