POKRENUTO NOVO VELIKO KLIZIŠTE: Olujna kiša na području Zenice

Ilustracija

Olujna kiša praćena gradom zahvatila je danas popodne šire područje Zenice i donijela nove probleme u saobraćaju na gradskom i prigradskom području.

Na gradskom području Zenice više od sat vremena je padala snažna kiša povremeno praćena slabijim ledom i vjerom. Velike količine vode nisu mogle biti prihvaćene u oborinsku kanalizaciju pa se voda jedno vrijeme zadržavala na ulicama, ometajući saobraćaj.

Zadržavanje vode na ulicama posebno je stavaralo probleme vozačima na podvožnjacima u Blatuši i kod kasarne, ta na dijelu bulevara. Nakon olujnog nevremena situacija se malo stabilizirala, ali i dalje pada jaka kiša.

Neki od objekata su zbog velike količine vode bili i poplavljeni, jer su velike količine vode začepile sistem za odvođenje, ali su građani brzo reagovali i sanirali štete.

Jaka kiša uslovila je da se na području Bistričaka pokrene novo veliko klizište koje je prekinulo lokalnu komunikaciju Nemila-Šerići.

Velika količina vode, zemlje i kamenja obrušila se na asfaltnu cestu i potpuno je zatrpala glavnu saobraćajnu cestu za sela Šerići, Kolići, Vukorići, Bistrica, Smajići, Žičara i Bistričak.

Kantonalna direkcija civilne zaštite odmah je pokrenula teške građevinske mašine na ovaj lokalitet i krenula sa uklanjanjem klizišta, ali će prema prvim prognozama stručnih osoba saobraćaj na ovom dijelu biti u funkciji tek u četvrtak, jer se radi o velikom klizištu.

Fena