Omanović: Za kurs italijanskog jezika stiglo mi je 1.000 prijava

Podijelite vijest

Mlada Visočanka Amila Omanović zaljubljenica je u italijanski jezik i kulturu te je u ovim teškim danima pandemije odlučila dati svoj doprinos društvu.

Naime, za sve koji žele, Omanović je organizirala online kurs italijanskog jezika, a kako bi vrijeme u izolaciji iskoristili na što je moguće bolji način.

Promjena plana

– Početkom marta trebala sam otići na jednogodišnji volonterski rad u Italiju. Kako su se već tada počeli javljati prvi slučajevi koronavirusa u Evropi, a prije svega u Italiji, bila sam spriječena da odem. Sve to me pogodilo jer sam htjela da radim i vjerovala sam da mogu biti uspješna u tome. Nakon pet godina studija, od kojih sam prve tri godine provela na Filozofskom fakultetu u Sarajevu kao studentica francuskog i italijanskog jezika i književnosti, te nakon magistarskog studija u okviru „Erasmus Mundus Mater Joint“ programa iz evropskih književnih kultura na Univerzitetu u Strazburu i na Univerzitetu u Bolonji, mnogo sam željela da konačno svoje znanje primijenim u praksi – ističe Omanović.

Kaže da je odlučila uraditi nešto što će pomoći njoj, ali svima drugima koje je karantin možda ostavio u slijepoj ulici.

Omanović: Početkom marta trebala sam otići na jednogodišnji volonterski rad u Italiju - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baOmanović: Početkom marta trebala sam otići na jednogodišnji volonterski rad u Italiju

Nije iznenađena

–  Svi koji me poznaju znaju da sam strastvena italijanistkinja, tako da moja odluka da dajem besplatne časove italijanskog jezika u karantinu i nije bila toliko iznenađujuća. Kada sam objavila post u grupi „Odliv mozgova“, nisam ni slutila da će broj zainteresiranih porasti skoro na 1.000. Sretna sam što mogu pokloniti znanje – navodi Omanović.

Pozitivni komentari

Dodaje kako su svi postali dobro uhodani tim i da svi doprinose kako bi časovi postali što bolji.

Ističe da su pozitivni i konstruktivni komentari koje dobiva najvrednija kompenzacija za njen rad i trud.

Avaz


Podijelite vijest