Portal 072info

Omer (55) se žalio na bolove u trbuhu, a doktori sve vrijeme govorili da mu nije ništa: Kasnije je uslijedio šok!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

omer
Omer (55) trpio je nesnosne bolove. Ima trovanje krvi i bori se za život u bolnici. U trbuhu mu je bio medicinski instrument dug 20 – 26 cm

U samo dvije sedmice moj je otac imao četiri operacije. Čak 67 dana hodao je s metalnom rastezaljkom u trbušnoj šupljini koju su doktori zaboravili izvaditi, govori shrvana Irena Čičak (32).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog liječničke greške Omer Sušić (55) ostao je bez dijela želuca koji su mu morali odstraniti, debelog crijeva i mokraćnog mjehura. U sisačkoj bolnici je završio nakon što je u januaru kamion naletio na njegov kran dok je postavljao reklamne plakate u Kutini.

Imao je puknuće ošita, teški potres mozga, unutarnje krvarenje glave i puknuće zdjelične kosti. Nakon operacije liječnik je, tvrdi Irena, rekao kako joj je otac stabilno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Dobio je gomilu lijekova za smirenje i spavanje, a nakon 20 dana otpušten je iz bolnice na kućnu njegu. Svakoga dana žalio se da ga bole glava, ruka i trbuh, a iz sedmice u sedmicu bolovi su bili sve jači. Počeli su i problemi s mokrenjem.

Mjesec dana od operacije koja je bila 16. januara, na prvoj kontroli, traumatolog mu je opipao trbuh te rekao da su bolovi normalna pojava i da će boljeti još neko vrijeme dok se sve ne vrati na svoje mjesto. No nije išlo na bolje – prisjeća se Irena. Kako su bolovi postali nepodnošljivi, Omer je otišao na urološki pregled privatniku. Otkrili su mu zadebljanje prostate i hematom od sedam centimetara kraj mjehura. Propisali su mu terapiju, no bolovi bi se kratko smirili, a onda postali intenzivniji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– U sisačku bolnicu opet su ga primili 17. marta, stavili mu kateter i liječnica ga je htjela pustiti kući s dijagnozom upale mjehura, prostate i mokraćne cijevi.

No u kateteru su vidjeli sukrvicu i gnoj te su ga zadržali u bolnici. Nakon pretraga potvrdili su prijašnje dijagnoze i ustanovili da je komplikacije izazvalo nešto treće, no nisu znali što. Nastavili su ga liječiti sedam dana, a 23. marta zbog loše krvne slike i krvi u kateteru odvezli su ga na operaciju – nastavlja Irena. U bolnici je bila neprestano i iščekivala vijesti. Šokirao ju je razgovor s doktorom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Rekli su mi da je sad u redu te da su mu iz trbušne šupljine izvadili medicinski instrument, rastezač dug 20-26 centimetara koji je doveo do teških tjelesnih povreda opasnih po život. Nisam mogla doći k sebi od šoka – kaže Irena.

Iako je mislila da slijedi oporavak, sedam dana poslije završio je na još tri operacije zbog bolova u trbuhu. Našli su mu hematom na mokraćnome mjehuru, pukla mu je žilica kraj debelog crijeva, u drenu iz trbušne šupljine pronašli su tragove mokraće. Njezin otac i dalje nije dobro. S 80 kilograma pao je na 60.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U razgovoru s ravnateljem i šefom hirurgije ispričali su se i obećali svu pomoć. Bolnica je provela interni nadzor. Prijavu su poslali Ministarstvu zdravstva.

Na kran s kojega je Omer postavljao reklamne plakate naletio je kamion. Nakon pada s nekoliko metara visine, operirali su ga nekoliko sati. Život mu je bio ugrožen. I kad se činilo da se polako oporavlja, za Omera su počele nove muke. Odlazio je na pretrage zbog bolova u trbuhu, a liječnici su mu cijelo vrijeme govorili da mu nije ništa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME