9898840C FD43 41AA A57C 1EFEA2BF8045
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

U okviru četvrtog kola Omladinske lige Bosne i Hercegovine Centar 2 danas je na Kamberovića polju odigran susret između juniora NK Fortune i NK Čelika.

FIXGEHALT

Nogometaši Čelika od samog početka dominirali su terenom, pa je tako već u devetoj minuti Ali Međuseljac zatresao mrežu Fortune. Nedugo nakon toga u 15. minuti Bakir Bašić pogađa za 2-0. 

Pred kraj prvog poluvremena u 42. minuti Međuseljac se odlično snalazi sa loptom, te golom za 3-0 postavlja rezultat prvog poluvremena.

Na samom početku drugog dijela utakmice nakon što je ušao u igru Davud Jašarević pogađa dva puta i to u 46. i 60. minuti.

LIDER

Konačan rezultat utakmice u 75. minuti postavlja Međuseljac svojim trećim golom na današnjem susretu, što potvrđuje o kakvom se kvalitetnom igraču radi.

Vrijedi naglasiti kako je Međuseljac vrhunski talenat kojeg NK Čelik ima u omladinskom pogonu, koji je već nakon četiri kola zabilježio četiri gola i tri asistencije. Posebno je važno istači kako kako je isti igrač prosle sezone proglašen najboljim juniorom lige sa 33 postignuta gola u sezoni. 

Ekipa NK Čelik se nakon ove pobjede nalazi na trećem mjestu na tabeli sa ukupno devet osvojenih bodova.