One su mlade i uspješne: Pogledajte listu najljepših bh. sportašica

One su mlade i uspješne: Pogledajte listu najljepših bh. sportašica

Ženski sport u našoj zemlji u posljednje vrijeme doživio je ekspanziju. Osim dobrih rezultata, pod zastavom naše zemlje nastupaju i sportašice koje krasi i odličan izgled. 

Košarkašica Hanna Halilović članica naše reprezentacije i igračica švedskog kluba “Högsbo Basket” jedna je od onih koja uz sportske rezultate svoje pratioce 

Hanna Halilović
Hanna Halilović Foto: Instagram

Emina Selimović porijeklom iz Srebrenice i Bratunca s adresom u Americi. U posljednjih nekoliko godina igrala je za McDowell, Erie Pennsylvania i dva klupska tima iz Klivlenda, Ohaja i Pitsburga. Učestvovala je na velikim nacionalnim turnirima, a pored sporta imala je i uspješne izlete u modeling.

Košarkašica Vedrana Radosavljević nedavno je završila studije na prestižnom Univerzitetu u Ilinoisu. Paralelno sa studiranjem igrala je i košarku igrajući na poziciji centar. Prije odlaska u Sjedinjene Američke Države nastupala je za ekipe “Jahorine”, te “Play offa” i “Željezničara”.

Vedrana Radosavljević
Vedrana Radosavljević Foto: Instagram

Bosanskohercegovačka odbojkašica Edina Selimović koja igra za Volero Cirih. Inače, bh. reprezentativka je ranije osim u BiH igrala u SAD-u i Filipinima. Posljednjih nekoliko godina nastupala je u Rumuniji za timove Galati, Arges Pitesti i Voluntari.

Šlag na tortu, sada već jedna od najuspješnijih bh. sportašica Lana Pudar također uz izvanredne rezultate svjetsku javnost je oduševila prirodnom ljepotom. 

Naše sportašice svakako mogu stati rame uz rame sa svjetskim imenima, bilo da je riječ o sportskoj spremi i rezultatima, bilo kad je riječ o ljepoti.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE