Oni su san svakog radnika: Saznajte top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH

Podijelite vijest

najbolji bh. poslodavac u 2014. Kompanija Kolektiv d.o.o./portal Posao.ba osmu godinu zaredom ponudila je priliku bh. građanima da odaberu ko su poslodavci u BiH za koje bi mnogi voljeli raditi, te su tim poslodavcima na večerašnjoj svečanoj ceremoniji, 25. aprila, u Domu Armije, u prisustvu velikog broja direktora, HR i marketing menadžera vodećih kompanija, te najvažnijih predstavnika političkog i privrednog života u BiH, dodjeljena priznanja najpoželjnijih u 2014. godini.

Najpoželjniji poslodavac 2014. godine u BiH je dm drogerie market, kompanija koja kontinuirano ulaže u ljudske resurse, kao i u društvenu odgovornost.

10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH – san bh. radnika

Među top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2014. godinu su i Al Jazeera Balkans, Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC B-H, Microsoft BiH, Violeta, Authority Partners, UniCredit Bank, ASA Group i Konzum.

najbolji bh. poslodavac u 2014.

Ove godine je od 650 nominovanih kompanija i preko 15 000 glasova, odabrano ko su poslodavci koji su se istakli kao najbolji u svom sektoru, te su i oni nagrađeni priznanjem. Pa tako je za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru proglašena SBERBANK BH, za fashion and retail sektor kompanija DEICHMANN obuća. Najpoželjniji poslodavac u FMCG sektoru je Henkel BH.najbolji bh. poslodavac u 2014.

Dok je najpoželjniji poslodavac u sektoru farmacije ove godine Farmavita, u sektoru distribucije najpoželjniji poslodavac je Orbico. U sektoru nafta i gas HOLDINA, a u proizvodno-prehrambenom sektoru Sarajevski kiseljak. Za najpoželjnijeg poslodavca u proizvodnom sektoru proglašen je Prevent BH, u ICT sektoru Logosoft, a najpoželjniji poslodavac u sektoru javnih preduzeća i ove godine je BH Telecom.

Razlozi atraktivnosti poslodavaca su različiti. Na prvom mjestu je mogućnost rasta kompanije, vodstvo kompanije u sektoru i imidž kompanije u poslovnom svijetu, zatim dobar tretman zaposlenika i pozitivno radno okruženje i sigurnost radnog mjesta, dok su te visin plate, status u kompaniji i beneficije koje nudi poslodavac najmanje važni.

Ovo veliko istraživanje pokazalo je da su najpoželjniji poslodavci kompanije koje su ulaganjem u svoj brand, u ljude i njihov razvoj i jednakim poštovanjem koji pokazuju prema zaposlenima kao i prema svojim klijentima zaslužile da im bude dodjeljeno priznanje najboljih od najboljih.

Interesantno je da se lista najpoželjnijih poslodavaca 2014. nije mnogo promjenila u odnosu na prethodnu godinu, te možemo reći da su time najpoželjniji poslodavci za ovu godinu potvrdili svoju titulu, te zaslužili dodatno priznanje za konzistentnost u dobrom poslovanju.

Depo.ba