Oni su simbol iskrene ljubavi: Par se vjenčao 60 godina nakon što su ih roditelji spriječili, žive zajedno

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Šest decenija nakon što su njihovi roditelji raskinuli vjeridbu, par iz Engleske pronašao je jedno drugo, te su se vjenčali sa 60 godina “zakašnjenja”.

Len Albriton (79) i Dženet Stir (78) imali su izuzetno težak put do svog vjenčanja, ali oboje su srećni što su to ipak uspjeli učiniti.

Par se prvi put upoznao 1963. godine kada je Len imao 19, a Dženet 18 godina. Radili su kao medicinski tehničari u bolnici u Engleskoj i zaljubili se na prvi pogled.

Ubrzo je Len zaprosio Dženet i ona je pristala. Međutim, tada je godina za pristanak bila 21 godina, a Dženet je bila tri godine mlađa od dozvoljene granice. Njeni roditelji prekinuli su planirano vjenčanje, a Len je dobio srceparajuće pismo u kojem je otkazana vjeridba.

Tokom narednih 50 godina, Len se oženio ženom u Australiji, imao troje djece, razveo se i preselio u jedno mjesto u Engleskoj gdje je radio kao okružni medicinski tehničar.

Dženet je u međuvremenu ostala na ostrvu Vajt da bi postala i medicinska sestra, a zatim se udala za mornaričkog oficira i dobila dvoje djece.

Bila je u penziji i još uvijek sa svojim mužem kada je Len odlučio da je pronađe.

– Bio sam uplašen, ne znajući kakva će biti njena reakcija ili da li ću je uopšte vidjeti. Otišao sam u nedoumici. Nije je bilo lako pronaći, ali jesam. Samo sam se nadao da je dobro. Nisam očekivao ništa drugo – ispričao je Len.

Tada je svog bivšeg zaručnika ispratila i rekla svom mužu da je stranac pitajući za pravac.

– Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje baštenske ograde. Bilo mi je drago što me je potražio. Mnogo sam mislila na njega u to vrijeme – kazala je Džanet.

Međutim, dvije godine kasnije, Džanetin muž je umro od raka, a ona se obratila Lenu koristeći adresu koju je naveo na božićnoj čestitci godinu ranije, prenosi Klix.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nakon toga, 2018. godine pristala je da se preseli u njegov kraj i da živi sa njim, a prošle godine Len je ponovo kleknuo i zamolio je da se uda za njega. Njihovo vjenčanje održano je 11. februara.

Besotted Len Allbrighton, then 19, got down on one knee to propose to 18-year-old Jeanette Steer in 1963. But their hopes were dashed when Jeanette’s parents found outhttps://t.co/qxdALnjQ0l

— The Mirror (@DailyMirror) March 21, 2023