Portal 072info

OPASNA DROGA U SARAJEVU: Smrtonosni, a jeftini Spice na ulicama grada?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

”Smjese za pušenje”, ”sol”, ”mix” – to su nazivi grupa droge poznatih u Rusiji kao Spice. Jeftina je i izgleda poput marihuane, ali može imati smrtonosan učinak. Sastav ove droge je hemijski, pa zbog toga što se njena formula stalno mijenja, jako ju je teško u potpunosti zabraniti.

Ta droga stigla je u Rusiju krajem 2000-ih kao legalna tvar. To je trenutno gotovo najpopularnija droga među mladeži koja stalno izaziva glavobolju kod policijaca. Prošle godine se u Rusiji desio izrazito veliki broj smrtnih slučajeva od posljedice ove droge. Spice je dostupan preko smart shopova u kojima se kupuje kao sol za kupanje ili osvježivač prostora, ali to su kombinacije raznih kemikalija, teških metala, benzena i crvenog fosfora.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kako prenosi portal Vazda, ova opasna droga se pojavila u Sarajevu i posljednjih mjesec dana se može kupiti od “uličnih dilera”. Jeftinija je od marihune i jako sličnog izgleda.

Droga se sastoji od supstituta kanabisa, nekih hemikalija i može se rastopiti u čaju. Nakon pušenja, lako može izazvati trovanje ili dovesti do zastoja srca.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ruski mediji su sve više zabrinuti zbog brzog širenja droge spice, što je podsjetilo na drogu “krokodil”, o kojoj se naširoko pričalo prošle godine. Ova droga uzrokuje ožiljke zbog kojih koža izgleda kao u reptila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz.ba

POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6