Opasna je situacija za cijeli svijet, Trump želi napraviti haos: Kada Amerika kašlje, cijeli svijet se prehladi…

Screenshot 5 809
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Bivši ministar vanjskih poslova BiH Muhamed Šaćirbej kazao je kako “dolazi haos” jer je Donald Trump već rekao da je pobijedio i da Demokrati imaju namjeru da pokradu izbore”.

-Prije rezultata doći će vrlo opasna situacija za Ameriku i cijeli svijet. Kažu ‘kada Amerika kašlje, cijeli svijet se prehladi’, a da ne govorim o američkoj demokratiji i ustavu, rekao je Šaćirbej tokom gostovanja na N1 televiziji.

Rezultate ne očekuju još, a prema nekim procjenama ime novog predsjednika bi tek mogli znati u decembru.

-Trump može povući niz poteza i da na kraju Kongres bira. Ne mislim da Trump može pobijediti na sudu, on može stvarati haos i uzrokovati krizu pa da Kongres bude morao imenovati predsjednika, rekao je.

Kazao je kako je “Trump upotrebljavao retoriku koja je bila veoma utjecajna s ljudima koji su došli iz Kube, Venezuele i upotrebljavao koncept da su Demokrati i Biden socijalisti komunisti”.

-Sada pokušava da poveže demokrate s komunizmom. Mi koji smo imali neko iskustvo s evropskim socijalizmom razumijemo da su to posve drugačije stvari i da se socijalizam borio protiv komunizma i to je bila ključna veza koja je omogućila Trumpu da pobijedi u Miamiju gdje živi narod iz Latinskih Američkih država. Georgija je još uvijek ključna država jer veliki dio glasova nije preobrojan a tu imamo dva senatora koja će biti izabrana. Izborni period će tu trajati do kraja ove godine najmanje, rekao je Šaćirbej.

Istakao je kako će Trump iskoristiti proteste da ih predstavi kao nerede i poslati vojsku jer je njegov cilj stvaranje što većeg haosa.

-On će proteste upotrijebiti da se pokuša cementirati ne samo za naredne četiri godine možda i duže u Bijeloj kući. Laž je sada njegovo najveće oružje i pokušat će to da pretvori u neku vrstu istine u ušima onih koji slušaju. Oni koji ga podržavaju, znaju zašto to rade. Misle da on njima treba i oni njemu i spremni su na teorije zavjera. Oni ne vjeruju u njegove riječi ali žele isto što i on – da drže moć u Americi van većine Amerikanaca, naglasio je.

Dodao je kako je “Trump iskoristio svoju zarazu koronavirusom i brz oporavak da se predstavi kao moćan i da poruči svima onima koji ga podržavaju da su moćni i da mogu pobijediti virus bez obzira na sve, a činjenica je da su mu dali najjaču terapiju i imao je sreće”.

-Želi prikazati da je više moćan nego bolest i smrt, zaključio je Šaćirbej.