Opasne nesreće Michaela Schumachera

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

sumacherMichael Schumacher je u svijetu auto – moto sporta prisutan još od 1988. godine kada je kao mladi vozač počeo u Formuli Ford. Od 1991.godine u Formuli 1, od VN Belgije koju je vozio 25. avgusta 1991. godine, do VN Brazila svoje posljednje 25. novembra 2012. Michael je prošao puno toga.

Sedam godina je bio u vrhu, osvajao je naslove, slavio pobjede, međutim bilo je i teških trenutaka, nesreća iz kojih se Michael znao izvući. Mi smo za vas izdvojili neke od najtežih.

20. oktobar 1991 (VN Japana, Suzuka) 
Pri brzini od 280 km/h na treningu sa bolidom Benettona žestoko udara u zaštitnu ogradu. Udarac je bio opasan, ali je Michael vozio utrku dok nije odustao zbog kvara na bolidu. Godinu kasnije na pregledima je utrvđena povreda kičmenog pršljena.

25. avgust 1996 (VN Belgije, Spa)
Izvrtio se sa Ferrarijem, zadnjim dijelom bolida vrlo snažno udara u zaštitini zid od guma. Izašao je sa manjom povredom koljena.

30. avgust 1998 (VN Belgije, Spa)
Jedna od najluđih utrka svih vremena u jakoj kiši. Schuamcher je prilikom pokušaja preticanja Coultharda jednostavno naletio na bolid McLarena. Udarac je bio opasan, Michael je imao sreće jer mu je slomljeni točak prošao par centimetara iznad glave. Michael je poludio, želio se fizički u boksu obračunati sa Škotom

11. jun 1999 (VN Velike Britanije, Silverstone) 
Ovo je bila jedna od najtežih nesreća u Schumijevoj F1 karijeri. Nakon starta utrke, otkazale su kočnice na Ferrariju. Michael je išao 120 km/h, opet udarac u ogradu, prednji dio bolida je uništen. Schumacher je slomio potkoljenicu na dva mjesta, preskočio je šest utrka.

17. jul 2001 (Italija, Monza)
Opet zaštitna ograda, ovaj put brzina je puno veća nego na Silverstoneu (310 km/h). Zato je bolid i uništen, a Michael prekida testiranja

2. septembar 2004 (Italija, Monza)
Još jedno testiranja koje je moglo završiti puno gore. Popustio je zadnji ovjes bolida, Michael je poput metka proletio do ograde. Koliko je bilo opasno, vidjelo se kada je Schumacher izašao iz bolida. Samo je legao na travu, ali nije bilo težih povreda

11. februar 2009 (Španija, Cartagena)
Sada je Michael vozio motor, iako je prilikom pada glavom udario u stazu, kaciga ga je spasila, ali su stradali kičmeni pršljenovi.