Opasno: Ne nosite „kroksice“!

Opasno: Ne nosite „kroksice“!

971459_524479367611292_2012606944_n

Popularne sandale, poznatije kao „kroksice“ već par godina su nezamjenjiva obuća za ljeto i to širom svijeta! Od najmlađeg uzrasta, pa do odraslih- svi ih nose.

Njemačka televizija napravila je tesiranje „kroksica“ mnogih proizvođača i došla do podataka koji su šokirali svijet. Popularne „kroksice“ su otrovne!

Naravno ne radi se o originalu Crocs nego o mnogim imitacijama. „Kroksice“ , koje mi svakodnevno viđamo na svakom štandu pogotovo tokom ljetne sezone su prepune toksičkih i policikličkih aromatskih ugljikohidrata koji su kancerogeni, a koji ulaze u tijelo preko kože.

Ove šokirajuće podatke je iznijela njemačka televizija WDR ( Westfeutscher Rundfunk) koja je i pokrenula analizu sandala „kroksica“.  Nebitna je cijena i klasa proizvoda, kancerogene materije su ponađene u svim plastičnim „kroksicama“. A ukoliko ih ipak još uvijek želite nosati, zaštitite svoju kožu barem uz pomoć čarapa.

Originalne sandale nemaju štetne materije, ali i u njima je pronađena prisutnost otapala koja izazivaju alergije i iritacije kože. Od deset testiranih „kroksica“ čak njih šest sadržava spojeve u mnogo većem postotku nego je to preporučeno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica