Portal 072info

OPASNO SPAVATI SA ŠMINKOM: Puder može da izazove bore, ruž isušuje usne!

Ukoliko su vam trepavice lomljive i opadaju, spavanje sa maskarom može da bude glavni uzrok. Osim toga, spavanje sa maskarom je nehigijensko jer može da našteti zdravlju očiju, da dovede do upala i konjuktivitisa.

Spavanje sa šminkom jedan je od najvećih bjuti zločina. Iako znaju da to nikada ne bi trebalo da rade, mnoge žene ipak redovno sa šminkom odlaze u krevet. Otkrivamo vam šta to čini vašoj ljepoti da to nikada više ne biste ponovili.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Puder

Puder zatvara pore i sprječava mikrocirkulaciju. Osim što može da uzrokuje pojavu akni i bubuljica, spavanje sa puderom može da dovede do uništavanja kolagena i pojave bora.

Karmin

Tragovi karmina isušiće kožu usana. Osim toga, tragovi od karmina na jastučnici lako će da se prenesu na ostatak lica. Ostaci karmina, nečistoće i bakterije naštetiće vašem tenu i zdravlju kože.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Maskara

Maskara u previše slojeva uništava trepavice. Ukoliko su vam trepavice lomljive i opadaju, spavanje sa maskarom može da bude glavni uzrok. Osim toga, spavanje sa maskarom je nehigijensko jer može da našteti zdravlju očiju, da dovede do upala i konjuktivitisa.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME