AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić posjetit će danas općinu Tešanj, gdje će u tamošnjoj Općoj bolnici reorganizacijom odjela osigurati prostor za tretman pacijenata koji su zaraženi ili se sumnja na zarazu COVID-19.

Tešanj je, uz tri slučaja u Zenici, jedina lokalna zajednica u tom kantonu u kojem je dijagnosticirana zaraza.

Jupić ističe da s njim putuje i član tog štaba te načelnik Odjela za infektivne i zarazne bolesti Kantonalne bolnice Zenica Ednan Drljević.

-Po uzoru na zeničku bolnicu, gdje smo reorganizacijom Očnog odjeljenja osigurali prostor za pružanje hirurških i drugih usluga zaraženim ili sumnjivim pacijentima, želimo osigurati prostor i u Tešnju. Ne smijemo dozvoliti da nam se ponovi slučaj iz Mostara, da nam zaraza uđe u bolnice pa zarazi i ljekare, osoblje i druge pacijente – ističe Jupić.

Navodi da su sinoć u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica smjestili muškarca iz Visokog, kod kojeg se sumnja na zarazu tim virusom, ali da će, s obzirom da referentni laboratorij u Sarajevu uzorke prima samo do 18.00 sati, uzorci danas biti poslani na analizu. 

Fena